Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 3 bögre édes koktélparadicsom félbevágva
- 1/4 bögre reszelt parmezán sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál plusz 1 teáskanál friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma szétnyomva vagy apró kockákra vágva
- só, bors ízlés szerint
Fotó: Pexels/ CCO License
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
Vegyünk elő egy közepes méretű tepsit, és helyezzük bele a félbevágott koktélparadicsomokat. Egymás mellé, sorba helyezzük a tepsibe a paradicsomokat, majd süssük körülbelül 12 percig. A sütés közben a paradicsomok levet ereszthetnek, ebből a léből kiönthetünk valamennyit a sütés után.
Szórjuk a megsült koktélparadicsomok tetejére a reszelt parmezán sajtot – ízlés szerint akár többet is, mint amennyi az előírásban szerepel. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg a két evőkanálnyi friss bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Végül szórjuk rá az apró kockákra vágott fokhagymát is.
Üssük a tetejére a négy tojást óvatosan, mint amikor tükörtojást készítünk. Ügyeljünk arra, hogy a tojás sárgája egyben maradjon. Majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük az ételt körülbelül 8-10 percig. Ellenőrizzük, hogy a tojás sárgája megfelelő-e – ha lágyabban szeretjük, hamarabb is kivehetjük, de ha a kemény sárgáját kedveljük, akkor várjunk vele tovább, amíg meg nem sül.
Ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk. És szórjuk a tetejére a maradék bazsalikomot. Melegen tálaljuk.