Csillagok

Maradjunk ébren, míg a világ alszik körülöttünk!

Az emberi természet – a kényelemszeretet miatt - könnyebb a léleknek-szellemnek aludni, mint ébren lenni. Könnyebb zárt szemmel élni az életet, mint ébernek lenni, összefüggéseket felfedezni, tervezni és meg is valósítani a terveket.

Vannak azonban módszerek, sőt, szemléletmódok, melyek segíthetnek abban, hogy ne veszítsük szem elől a lényeget, azaz mindig képesek legyünk követni álmainkat, s nem hagyni, hogy mesterségesen teremtett illúziók eltereljék a figyelmünket eredeti céljainkról.

Kérdőjelezzünk meg mindig mindent!

Magunkat olyan gyakran megkérdőjelezzük, olyan bizonytalanok vagyunk néha saját tudásunkban, pláne érzéseinkben, pedig azok sokkal valóságosabbak vagy igazabbak, mint gondolnánk. Saját életünkben mi vagyunk a legfőbb hatalom, igyekezzünk tehát saját magunknak megfelelni elsősorban.

Éppen ezért ne vegyünk készpénznek semmit, amit mások állítanak. Gyermekkorunkban belénk nevelték: amit a tanár, a szülő, a felettes mond, az úgy van. Ezt a „tanítást” felejtsük el, helyette kezdjünk el gondolkodni, ne pedig tényként kezelni a készként kapott ideákat, kinyilatkoztatásokat! Nézzünk a dolgok mögé: gondolkodjunk! Ha magunkat megkérdőjelezzük, tegyük ezt meg akkor is, ha mások szeretnének közléseikkel befolyásolni.

Fotó: Freepik.com/Teksomolika

Fotó: Freepik.com/Teksomolika

Használjuk a pénzt és szeressük az embereket, ne pedig fordítva!

A pénz fontos dolog az ember életében, ezt senki sem kérdőjelezheti meg, de korántsem a legfontosabb. Használjuk eszközként, melynek segítségével elérhetjük azokat a dolgokat, amelyekre vágyunk, de ne a pénz használjon minket eszközként. A pénzkereset nem lehet Csupán „mellékterméknek” kell lennie, miközben azt csináljuk az életben, amit igazán szeretünk, amire születtünk. Ezt nehéz megvalósítani, és viszonylag keveseknek sikerük, de ne adjuk fel, törekedjünk rá életünk végéig mindenáron. Persze ez szembemegy a belénk égett elvárásokkal: dolgozzunk, fogyasszunk, költsünk, csendben örüljünk annak, amink van.

Képezzük magunkat!

Sose hagyjuk abba a fejlődést, hiszen a tanulás nem érhet véget. Folyamatosan keressük az új kihívásokat, próbáljuk megérteni a világnak azt a felét, amiről egészen eddig fogalmunk sem volt. Minél tájékozottabbak vagyunk, annál többet láthatunk a világból, annál jobban érthetjük a működését. Ne ragadjunk le a valóságshowknál vagy a celeb híreknél, a lényeg ugyanis nem ezekben van, ezek csak elfedik a valóságot. Helyette olvassunk, szép- és szakirodalmat is, olyan dolgokról, melyekhez egészen eddig nem volt közünk. Az emberi lélek, ahogy idősödik, egyre inkább ösztönösen keresi a létezés értelmét. A feladat az lehet, hogy váljék ez az ösztönös kíváncsiság tudatossá. Ássunk folyamatosan addig, amíg fel nem bukkan az igazság.

Fotó: Freepik.com/v.ivash

Fotó: Freepik.com/v.ivash

Figyeljük a jeleket!

A világ egy hatalmas jelhordozó, melyben minden egyes pici részletnek jelentése van. Nem mindegy, miképp esik le az a levél a fáról, ahogy az sem mindegy, mit álmodunk éjszakánként, hogyan ébredünk, mit látunk meg és mit hallunk meg. Legyünk néha olyan IGAZÁN csendben, figyeljünk, vonjuk le a következtetéseket. Járjunk és éljünk nyitott szemmel, hogy ne legyen hiábavaló létezésünk.