Csillagok

Mik a jelei, hogy magas érzelmi intelligenciával rendelkezünk?

A magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek egy kicsit másként viselkednek, mint az átlag. Érzékenyebbek, ugyanakkor jó emberismerők, őket tényleg nehéz becsapni. De nézzük, milyen egyéb jelekből tudhatjuk még, hogy mi is közéjük tartozunk!

Önismeret

Akinek magas az érzelmi intelligenciája, annak igen fejlett az önismerete. Fontos, hogy tudását nem szakkönyvekből, önsegítő kiadványokból szerzi, hanem az életből, hiszen fogékony a művészetekre, szeret olvasni, moziba, színházba járni, s az ottani élményeit átszűri magán és beépíti a saját életébe, fejlődik általuk.

Bátorság

Mivel ismeri magát, éppen ezért megvan a kellő önbizalma ahhoz, hogy új dolgokba is bele merjen vágni. Persze megesik, hogy fél az ismeretlentől, tart bizonyos dolgoktól, ám ez sosem akadályozza meg abban, hogy nekivágjon az ismeretlennek.

Fotó: Unsplash/Eli DeFaria

Fotó: Unsplash/Eli DeFaria

Tisztelnek másokat

Nagy az empátiájuk, mivel pontosan tudják, mit érez a másik, hiszen könnyen tudják azonosítani az érzelmeiket. Éppen ezért ritkán ítélkeznek, inkább befogadóak, mint kirekesztőek.

Kíváncsiság

Mivel magabiztosak és nyitottak, nagyon kíváncsiak is a világra. Szeretnék megérteni a működését, szeretnének minden apró pici részletet befogadni belőle.

Nem!

Tudnak nemet mondani azokban a szituációkban, melyekben érzik, nem tudnak megfelelni a feladatoknak. Nem veszik a világ baját magukra, csupán annyit, amennyi rájuk tartozik belőle. Ez nem azt jelenti, hogy nem segítenek másokon, ahol csak tudnak, csupán csak annyit, hogy saját és szűkebb környezetük érdekeit a többi emberéi elé helyezik. És ez így is van jól.