Stílus

Ősrégi szépségtrükkök, melyek még ma is tökéletesen működnek

Amióta a női nem létezik a Földön, azóta izgat minket a szépség és a fiatalság minden trükkje, titka. Nézzük, őseink milyen praktikákat vetettek be!

Olívaolaj

Őseink az olívaolajat folyékony aranynak nevezték, nem véletlenül, hiszen ma is számos arckrém és egyéb szépségápolási termék fontos alapanyaga. Használjuk bátran kívül-belül!

Fürdő

Fürödni elképesztően jó dolog, nemcsak ellazítja az izmokat, de a bőrt is csodásan puhábbá és hidratálttá teszi, feltéve, ha a megfelelő anyagokat öntjük bele a fürdővizünkbe. Kleopátra a mítosz szerint kecsketejben fürdött, melyet mézzel és mandulával kevertek össze neki, de az ókori római nők is rengeteg időt töltöttek rózsavizes fürdőkben.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Masszázs

A masszázs nemcsak a lelket lazítja el, de izmainkat is. S ha különböző aromaolajakat is használnak hozzá, a bőr puha, bársonyos és fiatalos marad. Nem is beszélve arról, mennyire jót tesz a gerincnek, a tartásnak.

Méz

A mézet is már évezredek óta használják a nők a szépségápolás területén: készítsünk belőle arcmaszkot!

De a cellulitisszel is hatékonyan felveszi a harcot: kenjük a kényes területre, és masszírozzuk bele a bőrbe, hagyjuk állni egy picit, majd langyos vízzel öblítsük le.

Citrom

A hígítatlan citromsav világosítja a hajat, ugyanakkor nem roncsolja olyan mértékben, mint a festék vagy a hidrogén. Dörzsöljük be a nedves hajunkba egy félbevágott citromot, hagyjuk így megszáradni a napon, majd öblítsük le.

Agyag

Az agyagos maszkok újra nagyon népszerűek, megszüntetik a bőrgyulladást, fertőtlenítenek, és összehúzzák a pórusokat.