Csillagok

Ilyen időt hoz a zsákjában Benedek

Idén március 20-án, vagyis ma volt a tavaszi nap-éj egyenlőség, az idő meg olyan volt, amilyen. De vajon Benedek meghozza a meleget?

Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel; a több és időnként vastagabb felhőzet az északi országrészben valószínű, a több napsütés az ország déli felén várható. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként északon gyenge eső, zápor előfordulhat. Kedden az Észak-Dunántúlon az északnyugati, másutt a déli, délnyugati szél élénkül meg – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-nek.

Fotó: Unsplash/ Ashley Rowe

Fotó: Unsplash/ Ashley Rowe

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 17 és 22 fok között valószínű, helyenként a tartósabban erősen felhős északkeleti területeken kissé hűvösebb lehet.

Az időjárási helyzet Európában

Az Európa északi felén kialakult élénk nyugati áramlással az Atlanti-óceán felől enyhe, nedves léghullámok haladnak a kontinens belseje felé. A többnyire északon vonuló időjárási frontok hatására a Brit-szigetek, a Skandináv-félsziget felett, valamint Európa északkeleti harmadán gyakran erősen felhős az ég, szórványosan esik az eső, a záporeső, északkeleten még hózáporok alakulnak ki. A déli területeken kevesebb a felhő, több órára kisüt a nap. Az 50. szélességi körtől délre – a Fekete-tenger térségének kivételével – szinte mindenütt 15 fok fölé melegszik délutánra a levegő, a Pireneusi-félsziget déli felén 23, 26 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medencében is az ilyenkor megszokottnál több fokkal enyhébb idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül.