Egészség

Hibák, melyeket legtöbben zuhanyzáskor elkövetünk

Nem is gondolnánk, de a zuhanytálca és környéke elképesztően veszélyes hely is lehet, ha nem fordítunk rá elég figyelmet.

Zuhanyfej

A zuhanyfejek potenciális veszélyforrások, hiszen legalább egyharmaduk elhasználódott, tele vannak repedésekkel, rozsdásak, s hemzsegnek a baktériumoktól. Ugyan fertőtleníthetjük őket, ám ha már rossz állapotban vannak, a baktériumok és a káros mikrobák pillanatokon belül újra megjelennek.

Szivacs, mosdókesztyű, kefe

Mindhárom remek találmány ugyan, ám legalább ennyire veszélyesek is, hiszen a nedves „talajon” a baktériumok akár tízszer hamarabb elszaporodnak. Ezeket az eszközöket legalább hetente egyszer áztassuk be ecetes vízbe.

Fotó: Pexels/CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Esti zuhany

A zuhanyzás egy remek dolog, jót tesz a bőrünknek, masszírozza, felpezsdíti a vérkeringést, ám pontosan ezért nem szerencsés, ha közvetlenül lefekvés előtt állunk a tus alá, hiszen egészen egyszerűen felébredünk tőle.

Villám

Ki gondolná, hogy a villámlás még manapság is veszélyes lehet? Pláne az annyira biztonságosnak hitt otthonainkban. Pedig így van! Amikor odakint tombol a vihar, és villámlik, egyáltalán nem ajánlatos zuhanyozni, kézzel mosni, mosogatni, de ugyanígy kerülni kell a videojátékokat is, melyek vezetékkel kapcsolódnak a géphez. Ilyenkor veszélyes vízvezetékek közelében tartózkodni, ugyanis ha a földbe csap a villám, az a vezetékeken keresztül feljuthat a lakásunkba, s komoly sérüléseket okozhat – állítja dr. Mary.