Siker

Dolgok, melyeket soha ne írjunk bele az önéletrajzunkba

Mindannyiunk életében vannak sötét periódusok, vagy olyan információk, melyek csak ránk tartoznak, s nem szeretnénk, ha a leendő munkaadónk tudomására jutnának.

Családi állapot

Talán ma már nem annyira fontos információ gyermekeink száma, születési helyünk s családi állapotunk.

E-mail

Semmi sem annyira kiábrándító, mint egy infantilis e-mail-cím! Hozzunk létre egy komolyat is, a formális levelezésünkre, s a cicababa@, nyuszifül@ címeinket hagyjuk meg a baráti levelezésünk s a spamek számára.

Fotó: Pexels/kaboompics

Fotó: Pexels/kaboompics

Munkahely

Sose írjuk bele az önéletrajzunkba a jelenlegi munkahelyi telefonszámunkat vagy a céges e-mail-címünket, ez rossz döntés. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi munkaadónk esetleg lenyomozhatja, kivel beszéltünk, kivel leveleztünk munkaidőben, s könnyen megüthetjük a bokánkat.

Általános iskola

Érdemes csak a legutolsó, legmagasabb iskolai végzettségünket beírni, diplomásként tehát, ha nem kifejezetten híres vagy speciális középiskolába jártunk, akkor felesleges azt megemlíteni, ugyanez vonatkozik az általános iskolára is.

Irreleváns munkatapasztalat

Az, hogy valaki középiskolás évei alatt gyorsétteremben volt eladó, nem feltétlenül fontos. Szorítkozzunk azoknak a munkaköröknek a minél részletesebb ismertetésére, melyek számítanak, s az egyéb tapasztalatokat nyugodtan hagyjuk ki, ha egyáltalán nem kapcsolódnak a betölteni kívánt pozícióhoz.

Hobbi

Ezt a részt tényleg nem kell részletesen ecsetelni, s mindenféleképpen érdemes igazat írni, amire ha rákérdeznek, tudunk legalább egy percig folyamatosan beszélni róla.