Te + Én

Kikapcsolt kémia: ne tévesszen meg bennünket az első randi

Olyan párt találni, akivel hosszú távon is el tudjuk képzelni az életet nehéz feladat, de nem lehetetlen. Ráadásul az első találkozások hajlamosak megtréfálni bennünket.

Az újdonság varázsa, az első találkozás miatti izgalom és a kettesben töltött este romantikája – és az ebből fakadó, kettőnk között kialakuló kémia–- miatt gyakran érezhetjük úgy az első randi után, hogy végre, megtaláltuk azt az embert… (Persze vannak olyan esetek, amikor úgy megyünk haza egy ilyen találkozóról, hogy soha többé, de most nem ezekről a félresikerült randikról van szó.)

Érdemes arra törekednünk, hogy kikapcsoljuk magunkban azt a romantikus kémiát, ami ilyenkor megjelenik, és amitől esetleg nem látjuk tisztán a helyzetet. Erre szokták azt mondani, hogy lila vagy rózsaszín köd, ami idővel feloszlik, és csak később vesszük észre, hogy akivel kapcsolatban vagyunk, nem is annyira tökéletes, mint az első randik után hittük, sőt!

Fotó: Unsplash/ Ben White

Fotó: Unsplash/Ben White

Kérdezzünk

Az egyik legjobb út a tisztánlátás elősegítéséhez, ha kérdéseket teszünk fel a partnerünknek. Mindenki a kedvenc témáiról beszél, de ha kérdezünk, kimozdíthatjuk ebből a komfortzónából. És hamarabb rájöhetünk, hogy mégsem annyira érdekes vagy tökéletes a férfi, mint amilyennek a borokról szóló monológja közben tűnt.

Viccelődjünk

A humor a másik legjobb eszköz arra, hogy megismerjünk valakit. Ha nem érti a vicceinket, vagy mi nem tartjuk humorosnak azt, amit ő annak tart, ne gondoljuk, hogy ez majd később megváltozik. Könnyen unalmassá válhat, ha nem nevetünk egymás viccein.

Intelligencia, műveltség

Ha úgy érezzük beszélgetés közben, hogy a másik nem érti, miről beszélünk, vagy – illik kimondani vagy sem – kevésbé intelligens és művelt, mint mi, ne lépjünk túl ezen a problémán egy legyintéssel. Az elején talán szórakoztató és aranyos lehet, de később akár sok bosszúságot is okozhat, ha nem vagyunk egy szinten ezen a téren. Nem arról van szó, hogy ő is sokat olvasson vagy szeressen színházba járni. De a beszélgetések minőségét, illetve a saját mondanivalónkat ne kelljen „lebutítani”, hogy ő is megértse.