Csillagok

A nő, akin nem fog az idő, de a szerelem sem

Igazság szerint számtalan más előnyére is felhívhatnánk a figyelmet, de amikor megtudtuk, hogy a közkedvelt színésznő idén már 53 éves lesz, leesett az állunk.

A német gyökerekkel is rendelkező Sandra Bullock 1964. július 26-án látta meg a napvilágot. Édesapja, John W. Bullock énektanárként kereste a kenyerét, édesanyja, Helga Mathilde Meyer pedig operaénekes volt. Kevesen tudják, de a gyermekkora nagy részét Bécsben és Salzburgban töltötte, és már ekkor számtalan fellépése volt ezekben a városokban énekesként. Balettozni is tanult, érdekelte az opera világa, később pedig a színészet felé vette az irányt. Majd ezután visszaköltöztek Amerikába, már itt végezte el a középiskolát és az egyetemet is. Tanulmányai ideje alatt számtalan színházi szerepben is kipróbálta magát, végül pedig a filmezés kezdte el érdekelni.

 

 

Féktelenül

Eleinte csak független diákfilmekben tűnt fel. Tekintve, hogy ezek nem jelentettek számára biztos megélhetést, pincérnőként és pultosként is dolgozott, hogy el tudja tartani magát. A szakmabeliek akkor figyeltek fel rá, amikor egy Csehov drámában kiváló alakítást nyújtott. Ezután szerepet kapott A dolgozó lány című sorozatban, majd 1991-ben főszerepet kapott a Szerelmi bájital című filmben. A valódi áttörésre azonban 1994-ig várni kellett, amikor is meghozta számára a valódi sikert a Féktelenül című film, ahol Keanu Reeves volt a partnere. A kémia olyan jól működött köztük, hogy egyes pletykák szerint a való életben is egy párt alkottak, de ennek nem volt semmilyen alapja. Ezután jött az Aludj csak, én álmodom, a Mint a hurrikán és a Beépített szépség. Sokáig úgy tűnt, hogy karakterszínész vált belőle, és a romantikus főhősnő szerepén kívül másban nem tud nagyot alkotni, de Bullock rácáfolt a kritikusokra. 2010-ben megkapta az Oscar-díjat A szív bajnokai című filmben nyújtott alakításáért. A filmet a mai napig imádja a közönség, mely köszönhető annak, hogy igaz történeten alapszik és annak is, hogy Bullock hatalmasat alakít benne. Minden anya együttérez vele, átélhetjük a vívódásait, a segíteni akarását és a felismerést, hogy senki sem tökéletes.

 

A férfiak jöttek-mentek

Mint minden színésznő életében, nála is állandóan reflektorfényben volt, mikor ki az aktuális partnere. 1989-ben, a Religion, Inc. forgatásán összejött a rendezővel, Michael Mailerrel. Majd 1991-ben, A szerelmi bájital forgatásán összemelegedett a partnerével, Tate Donovannel. Általában a színész és a zenész berkekből választott magának párt, legalábbis a publikus történetekből erre következtethetünk. 1996-ban Matthew McConaughey színésszel járt, majd egy évvel később Bob Schneider jazz-zenésszel. Egy rövid ideig magáénak tudhatta Ryan Goslingot is, ami azért meglepő, mert a köztük lévő korkülönbség 16 év volt. A színésznő 2005-ben hozzáment Jesse G. Jameshez, akivel öt évig alkottak egy párt. Úgy tűnt, Sandra élete sínre került, boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnt, de csak 2010-ben derült ki, hogy ez csak a látszat volt. Ebben az évben beadták a válópert, ugyanis kiderült, hogy a férfi csalfa volt, házasságuk alatt négyszer is megcsalta a színésznőt.

 

 

 

Az erős, független anya

Közös gyermekük nem született, de még a házasságuk idején kérelmezték egy kisfiú örökbefogadását. A procedúra közepén a pár szétment, de Sandrának eszébe sem jutott kihátrálni és egyedülállóként kérvényezte a kisfiú örökbefogadását. Sikerrel járt és a mai napig egyedül neveli a fiát, aki mellé 2015-ben egy lány is érkezett, ugyanis Bullock ekkor fogadta örökbe második gyermekét.

 

 

A filantróp

Sandra Bullock évek óta támogatja a Vöröskeresztet nem csak szavakkal, hiszen eddig már négyszer adományozott a szervezetnek 1 millió dollárt. Előszeretettel adományoz a természeti katasztrófák áldozatainak, támogatja a környezetvédelmet és az éhező gyerekeket világszerte. 2012-ben bekerült a Warren Easton Hall of Fame-be, ezzel ismerték el a humanitárius munkáját. 2013-ban a People’s Choice Awards-díj-átadón megkapta a „Kedvenc humanitárius” kitüntetést is.