Stílus

A forró fürdő előnyei

Lehet azon vitatkozni, hogy tusolni vagy fürdeni a jobb vagy egészségesebb, mi most a forró fürdő előnyei közül gyűjtöttünk össze párat. Mikor lazítottunk egy habokkal teli kádban utoljára? Talán éppen itt az ideje!

Nem arról van szó, hogy mindenkinek szeretnie kell a fürdést. Vannak, akik kifejezetten irtóznak tőle, nem tudják élvezni a forró vizet, rosszul lesznek a párás melegben, mire ellazulnának, addigra megunják. Mások számára pedig ismeretlen ez a sok negatív vélemény, mert alig várják, hogy egy hosszú és nehéz nap után végre belefekhessenek egy kád forró, habos fürdővízbe és ellazuljanak. Ez az egyik legjobb dolog benne: kellemes fürdővíz, illatos hab, gyertyák, halk zene, esetleg füstölő, talán még egy pohár bor is belefér. Az igazi jutalom az egész napos/hetes hajtás és munka után.

Fotó: Unsplash/ shawnee wilborn

Fotó: Unsplash/shawnee wilborn

Tökéletes énidő

A pihenés mellett elmélkedni, gondolkodni is kiválóan lehet fürdés közben. Vagyis akár egy régóta húzódó probléma megoldására is rájöhetünk a relaxáció közben. Ráadásul amíg ázunk a vízben, egyedül lehetünk önmagunkkal: az énidő egyik legjobb kitöltése lehet, ha ebben a formában töltjük el az önmagunkra szánt, saját perceket.

Arról nem is beszélve, hogy egy kiadós fürdő után még jobban esik bebújni a puha ágyba és az alvásunkra is jótékony hatással lehet, ha előtte jól kiáztattuk magunkat. Akár egy filmet is megnézhetünk, miközben a kádban fekszünk, a telefonunkat pedig inkább hagyjuk a fürdőszobán kívül, nehogy véletlenül beleessen a vízbe a készülék.