Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Siker

Ki szabja meg, hány éves koráig vetkőzhet egy nő?

Amikor egy nő úgy dönt, hogy ledobja a textilt, az emberek rögtön két csoportra oszlanak. Az egyik csoport elismerően beszél az adott hölgyről, dicsérik az alakját, bátorságát és sokan azt is beismerik, hogy irigykednek mindezért. Aztán ott a másik csoport, a fanyalgók, akik azonnal elítélik az illetőt, illendőségről, erkölcsökről papolnak és pálcát törnek a másik felett. A kérdés már csak az, hogy kinek van igaza.

A válasz egyszerű: senkinek! Véleménye persze mindenkinek lehet, de senkinek sincs joga ahhoz, hogy elítéljen másokat. Régen úgy tartották, hogy a vetkőzés a fiatalok privilégiuma. Aztán teltek az évek, és már nemcsak a húszévesek vetkőztek, de idővel a harmincasok, a negyvenesek, sőt, ma már az ötven fölötti korosztályban sem ritka. A nők egyre tudatosabban foglalkoznak a testükkel, egyre inkább odafigyelnek arra, hogy a kor valóban csak egy szám legyen. Sokat tesznek azért, hogy büszkék lehessenek a testükre és van, aki ezt a kamerák előtt is vállalja. Megteheti? Persze! Elítélhetjük? Semmiképp. Már csak azért sem, mert egy ember attól nem lesz kevésbé értékes, ha szexi fotók is készülnek róla.

Fotó: iStock.com/AlexVolot

Fotó: iStock.com/AlexVolot

Itthon és külföldön is egyre nagyobb divat

A nők egyre tudatosabban használják a testüket és ezt a szó legártatlanabb értelmében mondom. A médiát sokan okolják azért, mert irreális testképet közvetít és ez igaz. De az is tény, hogy ennek hatására egyre többen használják tudatosan a kendőzetlen megjelenést. Van, aki csak önmarketingre használja és arra, hogy beszéljenek róla. Ide tartozik Kim Kardashian is, aki már régen nemcsak a magazinok számára vetkőzik, de a közösségi profilján is többször megoszt intim képeket. Sokan lenézik és felháborodnak ezen a tettén, de ezzel tulajdonképpen a realitysztár malmára hajtják a vizet, ugyanis elérte azt, ami a célja volt: róla beszél mindenki. Pedig idén már ő is 37 éves lesz és nem hinnénk, hogy ez bármiben is meggátolná. Az egykori Spice Girls-tag, Mel B már elmúlt 40 éves, amikor megmutatta fedetlen testét. Elmondása szerint egyetlen célja volt ezzel, mégpedig az, hogy bebizonyítsa, elégedett önmagával, jól érzi magát a bőrében és megszabadult a komplexusaitól. Hogy valóban ez volt-e az indok? Nem tudhatjuk. De az tény, hogy magabiztosnak tűnt és számára negyven évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy ezt be merje vállalni. Más már a húszas éveiben megteszi ezt, neki idő kellett hozzá. Persze mondhatnánk, hogy ez a hollywoodi celebek hóbortja, de az a helyzet, hogy itthon is vannak olyan nők, akik nem törődnek azokkal, akik ítélkeznek fölöttük és bátran megmutatják bájaikat. 2000-ben Nyertes Zsuzsa vetkőzött le egy magazinnak, akkor 42 éves volt. Az emberek vagy azért nem tudtak szóhoz jutni, mert ámultak Zsuzsa testén, vagy azért, mert meglepődtek a fotókon. A lényeg, hogy mindenkit meghökkentett. Azóta egyre többen követték a példáját és ma már nem számít a kor, hiszen az aktfotók nincsenek életkorhoz kötve.

Fotó: iStock.com/AlexVolot

Fotó: iStock.com/AlexVolot

Mi az üzenet?

A vetkőzés magamutogatás. Ezt a szót ma negatív felhanggal használjuk, pedig alapvetően nincs benne semmi rossz. Ha valaki elégedett a testével és büszke az idomaira, akkor miért ne mutathatná meg? Vannak, akik szerint a fiatal lányok számára a sok aktfotó rossz üzenetet hordoz, és így ők nem azt fogják megtanulni, hogy a belső értékek számítanak, hanem azt, hogy a külsőségek a fontosak. A kérdés már csak az, hogy valóban ekkora jelentősége lenne az aktfotóknak? Ha valaki meg akarja mutatni magát a nagyvilágnak, akkor előtte a lehetséges filozófiai jelentéseket is át kell tanulmányoznia? Szerintünk nem. Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mit és hogyan vállal be. Véleményünk lehet, de ahhoz senkinek sincs joga, hogy valakit csupán emiatt negatív szavakkal illessen vagy elítéljen.