Stílus

A jó ruhatár 5 legfontosabb alapszabálya

Minden nő jól használható, praktikus és persze divatos ruhatárra vágyik, a gyakorlatban azonban legtöbben egy kupac ruha aljáról ráncigálunk ki valamit reggelente, s úgy indulunk munkába. Változtassunk ezen minél hamarabb, rendszerezzük, válogassuk szét és főleg szeressük a ruháinkat.

Szelektálás

Az első és legfontosabb, hogy szelektáljunk. Érzelmi alapon ne tartsunk meg semmit, vagy ha semmiképp sem tudunk megválni tőle, akkor legalább ne tartsuk gimiskori szerelmünk pólóját a mindennapi ruháink között. Szintén váljunk meg a kopott ruhadarabjainktól, vagy azoktól, amelyek már soha az életben nem fognak ránk feljönni.

Alapdarab

Szerezzünk be pár olyan alapdarabot, melyek nem mennek ki a divatból, és azokat variálhatjuk divatos kiegészítőkkel. Legyen egy-két jó nadrágunk, pár elegáns V nyakú pulóverünk, térdig érő szoknyánk, egy jó farmerünk.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

A kevesebb több

Ahelyett, hogy ész nélkül cipelnénk haza a fél turkálót, inkább rakjuk félre az ott elköltendő pénzt, és vegyünk belőle a hónap végén egy darab minőségi ruhadarabot. Sokkal jobban fogjuk szeretni, és sokkal jobban ki is tudjuk majd használni.

Színek

A színekre ugyanaz igaz, mint a minőségre: legyenek olyan fekete, sötétkék, szürke és fehér színű darabjaink, melyeket variálhatunk egymással is, sőt egy-egy feltűnő színű felsővel, nyaklánccal, táskával, adott esetben cipővel.

Cipő

A cipők is fontos részei a ruhatárunknak, s tudjuk jól, egy nőnek sosem lehet elég lábbelije. Ám mindezek mellett nagyon fontos, hogy a régi, viseltes daraboktól azonnal szabaduljunk meg, semmi sem kelt annyira lehangoló látványt, mint egy csinos nő ápolatlan, koszos cipőben. Szerezzünk be egy jó csizmát, egy szép tavaszi, őszi bőrcipőt és egy kényelmes nyári szandált, a többi lehet filléres szaladgálós.