Te + Én

7 + 1 legromantikusabb film a világon

Romantikus filmeket nézni egy hűvös vasárnapi napon: kell ennél jobb feltöltődés? Készítsünk be egy nagy tál popcornt, egy pohár száraz vörösbort és sírjunk/nevessünk az alábbi filmek valamelyikén még ma este.

Micsoda nő!

Micsoda kérdés? Természetesen ez a legjobb női film az univerzumban: Richard Gere még fiatal, vonzó és persze nagyon gazdag, Julia Roberts pedig örökifjú. Csodás szereposztás.

 

Mielőtt felkel a nap

Ezen a filmen tanultuk meg, mit is jelent a filozófia, s mit jelent egy okos férfi sosem múló szerelme. Ethan Hawke már itt is ostromolta a női szíveket, Julie Delphy pedig az örök példakép mindannyiunk számára.

 

Mielőtt lemegy a nap

S ha még van időnk, feltétlenül nézzük meg a trilógia második részét is (a harmadikat inkább már ne), ahol a szerelmesek 10 év után újra találkoznak, ezúttal Párizsban.

 

Elfújta a szél

Klasszikus, de örök érvényű. Hiába láttuk már százszor, lehetetlen megunni.

 

Dirty Dancing

„Babyt senki nem ültetheti a sarokba!” – hatvanas évekbeli történet a nyolcvanas évekbe oltva. Megunhatatlan: tánc, szerelem és a felejthetetlen dinnyék.

 

Titanic

Nemcsak szerelem, de történelmi kordokumentum is: a történelem egy fontos szakasza zárult le 1912 áprilisában, 105 évvel ezelőtt.

 

Igazából szerelem

Ezt a filmet ugyan leginkább karácsony tájékán érdemes elővenni, de valójában az év bármely szakában örömet okozhat. Gondoltuk volna, hogy idén karácsonykor lesz 14 éves?

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Vajon ki tudjuk irtani magunkból az igaz szerelmet?