Te + Én

Könnyen felismerhetjük az igazi úriembereket

Manapság sokkal kevesebb igazi úriember szaladgál a világban, mint mondjuk száz vagy kétszáz évvel ezelőtt? Vagy csak bujkálnak? Ne a sétapálcát és a cilindert keressük, hanem a szemekben megbúvó tiszteletet, a viselkedésében a segítőkészséget.

Egy igazi úriembert az édesapja nevelt azzá, akit pedig az ő apja, és így tovább. S nem elsősorban szavakkal, hanem tettekkel, mintaadással, azzal a móddal, ahogy a hölgyekhez és az egész világhoz hozzááll.

Tisztelettudó

Első és legfontosabb ismérve, hogy mindig tisztelettel bánik a gyengébbekkel és az elesettekkel. Segít, és sosem fitogtatja az erejét. Nem aláz meg soha senkit, nem bánik lekezelően a nőkkel, nagysága főként szerénységében rejlik. Úgy segít, hogy ha lehet, ne derüljön ki, ő volt az, hiszen nem vágyik a dicsőségre.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Elegáns

Létezik az a fajta elegancia, mely nem kívülről, hanem belülről fakad: tartásból, viselkedésből, mozdulatokból. Ugyanakkor persze nem slampos, nem igénytelen, de nem a ruha márkája határozza meg, sokkal inkább ő ad arcot a márkához.

Pontos

Egy úriember sosem késik, ami nemcsak annyit jelent, hogy mindig mindenhova időben érkezik, hanem azt is tudja, mikor minek van itt az ideje. Nem kapkod, de nem is késlekedik, éppen időben van ott mindenhol, ahol segítségre van szükség.

Magabiztos

Úgy, ahogy az elegancia, a magabiztosság is belülről fakad. Egy úriembernek soha nincs szüksége vég nélküli külső megerősítésre. Tudja magáról, mit ér, mire képes, s ez látszik is rajta még alvás közben is. Ugyanakkor nem önhitt és nem beképzelt.