Stílus

5 ruhadarab, aminek bérelt helye van minden párizsi nő szekrényében

A párizsi nő megismerszik kifogástalan stílusáról, amit tökéletessé éppen egy csipet hanyagság tesz. Ragaszkodik kedvenc klasszikus darabjaihoz, de szereti feldobni őket egy-egy feltűnő, bohém darabbal. Nézzük, mit leshetünk el tőle!

Van pár darabja, amitől még élete árán sem válna meg:

Farmer

A párizsi paradoxon legfőbb darabja a farmernadrág, amit egyszerűsége ellenére mégis tud elegánsan viselni. Sosem koptatott, szaggatott, strasszos, buggyos. Csakis sötét színű, szűk, egyszerű. Viseli mindenhova, mindennap. Vallja, hogy még az Oscar-gálára is fel tudná venni, és mi hiszünk neki.

Fotó: Unsplash/ Rowan Chestnut

Fotó: Unsplash/ Rowan Chestnut

Fehér ing

Ha nem is a pasijától nyúlta, mindenképpen úgy néz ki. Kicsit bő, áttetsző, lebuktatja, hogy karcsúsított szabású. Imádja a farmerbe hanyagul beletűrni, felgyűrni az ujját. Nyáron viseli bikini fölé is, az sem baj, ha kicsit fűfoltos lesz a strandon. Bármelyik évszakban képes benne este elaludni, majd reggel gyűrötten, kócosan felkelni – és rájönni, hogy milyen szerencse érte: ma még az öltözködéssel sem kell vacakolnia.

A tökéletes fekete kabát

Lehet szövet vagy ballon, esetleg egy bőrdzseki, a tökéletes fekete kabáttól lesz elegáns még a sokat hordott farmer is. Átmeneti időre tökéletes, csak fel kell kapni, hogy teljes legyen a szett.

Nagy sál

A bohém stílus alapköve egy óriási sál. Kockás, csíkos vagy egyszínű, az mindegy, a lényeg, hogy csak lazán a nyakuk köré tekerik, felkapnak egy nagy napszemüveget, és volt bár bármilyen húzós is az előző este, ezzel minden nyomot elrejtettek.

Táska

Az ideális táska kiválasztása nem könnyű feladat. Elég nagynak kell lennie, hogy minden cucc beleférjen, de azért nem szabad úgy kinéznie, mint egy bevásárlószatyor. Mindenképpen legyen jó minőségű, strapabíró anyagból, mert ha egyszer megtalálta az igazit, vele kell hogy maradjon hosszú-hosszú évekig.