Te + Én

Tegyünk az érzelmi kimerültség ellen!

Nemcsak testileg, szellemileg, de érzelmileg is ki lehet merülni, főleg így tél vége felé, amikor csak nem akar enyhülni az idő, a napsütésre pedig szinte már nem is emlékszünk.

Ha gyakran érezzük magunkat kedvetlennek vagy éppen rosszkedvűnek, levertnek és fáradtnak, akkor elképzelhető, hogy érzelmileg kimerültünk, s sürgős beavatkozásra van szükségünk ahhoz, hogy ismét a régi fényünkben ragyogjunk. Amennyiben beleragadtunk a mindennapi rutinba, s már nem élvezzük sem a munkánkat, sem a családi életet, a kötelességet és a felelősséget, hanem csak szeretnénk túl lenni az egészen, s befeküdni nap végén az ágyba, akkor ideje változtatni a hozzáállásunkon, felrázni magunkat, s átgondolni a dolgokat. De mit tegyünk?

Fotó: Unsplash/ Christopher Campbell

Fotó: Unsplash/ Christopher Campbell

Sportoljunk!

Nemcsak a testünkkel teszünk jót, ha rendszeresen mozgunk, de lelkünkkel is. Rengeteg boldogsághormon szabadul fel mozgás közben, így jobb lesz az általános közérzetünk. Ha kimerültnek érezzük magunkat, és szomorúnak, vegyünk erőt magunkon, és mozduljunk ki, sétáljunk, fussunk, ússzunk.

Csak az enyém

Ha kimerültünk, nincs más hátra, töltekezni kell. Keressünk egy elfoglaltságot, ami csak a miénk: járjunk jógázni, klubba, moziba, színházba, ismerkedjünk új emberekkel, akiket ugyanazok a dolgok érdeklik, mint minket.

Én vagyok az én

Tisztázzuk, ki is vagyunk mi. Honnan indultunk, és ahhoz képest hol tartunk, azaz mennyire kerültünk messzire eredeti önmagunktól? Ássunk le a gyökerekig, s találjuk meg újra az életben azt, ami boldoggá tesz minket, s szakítsunk is rá időt.