Stílus

Az indiai nők csodás hajkoronájának titka

Melyik nő ne szeretne dús, hosszú, fényes hajat, olyat, mint amilyen például az indiai nők fejét díszíti. Sushmita, a távoli India legnépszerűbb hajszakértője elárulja, mitől csillog úgy a haja, mint egy istennőnek.

Aloe vera

Ez a növény viszonylag igénytelen és bárhol megél, még egy sötét helyiségben is, de gyakran díszítik a lépcsőházakat, irodákat. Nézzünk körül, s ha van a közelünkben egy szép példány, használjuk! A belőle kicsavart lé stimulálja a hajnövekedést, és segít megőrizni, helyreállítani a fejbőr egészségét: masszírozzuk be a hajtőbe, majd hagyjuk hatni legalább két órán keresztül.

Hideg víz

Ha hajmosás után hideg vízzel öblítjük le a hajunkat, csillogóbb és egészségesebb lesz. Nem kellemes érzés, ám a hideg víz képes lezárni a haj pórusait, s ugyanakkor serkenti a vérkeringést, ezáltal gyorsabban fog nőni a hajunk, arról nem is beszélve, hogy selymesebb lesz.

Fotó: Unsplash/ William Stitt

Fotó: Unsplash/William Stitt

Almaecetes hajmosás

Legalább hetente egyszer hajmosás után öblítsünk almaecetes vízzel, ez ugyanis aktivizálja a hajhagymákat, így egészségesebb és főként dúsabb lesz a hajkoronánk. Még arra sincs szükség, hogy az almaecetet leöblítsük a hajunkról, ugyanis nincs olyan erős szaga.

Proteines pakolás

Két szobahőmérsékletű tojásfehérjét verjünk kemény habbá, majd tegyük a hajunkra, úgy, hogy főleg a hajtöveket fedje be. Fél óra elteltével mossuk le langyos vízzel, és mossuk meg. A tojássárgájából pedig konyakkal összekeverve szintén készíthetünk pakolást, a konyak ugyanis tele van tanninnal, ami dúsítja a hajat, és serkenti a növekedését.