Stílus

Mi lehet Katalin hercegné szépségének titka?

Ha csak ránézünk Katalin hercegnére, az jut eszünkbe, hogy a trónra született. A képekről ránk mosolygó nő gyönyörű, kiegyensúlyozott, tökéletes feleség és tökéletes anya benyomását kelti, és szinte tudni véljük, hogy ez így is van. De vajon mi lehet a titka?

Kate Middleton erre a szerepre született. A nyilvánosság előtti természetessége és bája egyszerűen mindenkit levesz a lábáról. Egyik titka ennek a friss és üde megjelenésnek a láthatatlan smink. Katalin ugyanis nemigen szereti a hangsúlyos, erős vagy csillogó festéket, inkább a természetesség híve. Annyira láthatatlan makeup van rajta, hogy már-már kételkedhetnénk is abban, hogy egyáltalán használ bármilyen festéket. A korrektor és az alapozó mellett egy kis pirosítót használ az arcára. Inkább a szemeit hangsúlyozza: a füstös szürke-fekete árnyalatokat szempillaspirállal teszi hangsúlyosabbá.

Hogy a smink minden alkalommal tökéletesen álljon rajta, fontos a megfelelő bőrápolás. Azt gondolhatnánk, hogy Cambridge hercegnéje bármilyen flancos szépségápolási trükköt bevet azért, hogy bőre üde és csillogó legyen minden nap, de Katalin állítólag ezen a területen is a természetesség és egyszerűség híve. Úgy tudni, hogy rendszeresen radíroztatja a bőrét annak elérésére, hogy minél simább és puhább legyen – azt gondoljuk, hogy ezt sikerül is elérnie, hiszen még a közeli fotókon sem lehet felfedezni az arcán semmilyen hibát. Emellett időnként mélyhámlasztást is végeztet. Ezeknek a kezeléseknek a segítségével eltávolítja az elhalt hámsejteket, és hozzásegíti a sejteket ahhoz, hogy újra és újra megújuljanak – ettől még szebb és fiatalosabb lesz az arcbőre.

Katalin hercegné,  2016. Október 11.  EPA/REMKO DE WAAL

Katalin hercegné, 2016. október 11. Fotó: EPA/REMKO DE WAAL

A bőre felfrissítése mellett az ápolására is odafigyel a hercegné, persze ezen a területen sem esik uralkodói túlzásokba. Londonban járva megtapasztalhatjuk, hogy az angol nők többsége mennyire egyszerű megoldásokat alkalmaz a bőre ápolására. Így van ezzel Katalin is: az a hír járja, hogy minden reggel rózsavízzel mossa meg az arcát, amitől friss és üde lesz a bőre, illetve csipkebogyóolajat használ, amiről úgy tudni, hogy segít megelőzni, valamint eltüntetni a ráncokat, és a bőrhibákat is láthatatlanná varázsolja. Emellett egy nálunk is kapható, és nem is drága nappali krémet ken az arcára nap mint nap, ami hidratálja és puhává varázsolja a bőrét.

Laza fürtökkel koronázva

A hercegné a hajával is ugyanolyan egyszerűen és természetesen bánik, mint a bőrével. Azt nem tudni, hogy milyen hajápolótermékeket, sampont, balzsamot vagy pakolást használ, de az elkészítése néhány perc és egy körkefe segítségével könnyen megvalósítható. Ha ugyanolyan szabadon omló fürtöket szeretnénk, akkor hajmosás után, a szárítás közben emeljük meg a hajtövet és szárítsuk egy kicsit kifelé a hajvégeket. Eztán hajsütővel készítsük el a nagy hullámokat, majd tegyünk a frizuránkra egy kis olajat, hogy gyönyörűen fényes legyen.

Katalin hercegné, 2016 Szeptember 25, Canada EPA/STR UK AND IRELAND OUT

Katalin hercegné, 2016. szeptember 25., Kanada Fotó: EPA/STR UK AND IRELAND OUT

Ruhák, cipők, kabátok és kalapok

Katalin hercegné ruhatárát bármikor elfogadnánk. Nincs benne semmi kihívó, semmi feltűnő, az öltözéke is mindig visszafogottan egyszerű, mégis elegáns és magával ragadó. Kiváló kiegészítői a megjelenésének, így lesz annyira összeszedett és tökéletes.