Te + Én

Hibák, amiket elkövethetünk egy új kapcsolat kezdetén

Az első randi tele van izgalommal. Hazaérve pedig már tudjuk, hogy adunk-e esélyt az új ismerősünknek az életünkben, vagy sem. Végül igent mondunk, és elmegyünk a második, ötödik és tizedik találkozóra is. És egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy valamit (megint) elrontottunk…

Merthogy a kapcsolat elején is több hibát elkövethetünk akaratunkon kívül is. Született erről már film is, például az, amelyben Kate Hudson bemutatja azokat a cselekedeteket, amik könnyen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy elveszítsünk egy pasit akár tíz nap alatt is. Mi most hetet mutatunk be.

1. Túlságosan akarjuk

Van az az állapot, amikor egyszerűen nem értjük, miért vagyunk (még mindig) egyedül. Aztán végre összejön a randi egy olyan férfival, akiről úgy gondoljuk, éppen nekünk való. És elkezdjük akarni, de nagyon. Ez viszont a másik oldalon taszítást eredményezhet, a görcsös akarásnak ugyanis általában nincs jó vége.

Fotó: Unsplash/ Rob Bye

Fotó: Unsplash/ Rob Bye

2. Elutasítóak vagyunk

Mert nehogy azt gondolja a másik, hogy mi kétségbeesve szeretnénk párkapcsolatot, vagy hogy annyira bejön nekünk a pasi, ezért inkább olyan lazák és elutasítóak leszünk, hogy végül sikerül is elérnünk azt, hogy kételkedjen, esetleg egy idő után inkább ne is keressen.

3. Túl őszinték vagyunk

Nem arról van szó, hogy ne áruljunk el magunkról semmit, de nem kell rögtön az új ismerősünk nyakába zúdítanunk az összes nyűgünket, gondunkat, bajunkat. Ki szeretne egy “nehéz esettel” kapcsolatot kialakítani?

4. Túlzottan védekezünk

Szeretnénk, hogy tiszteljenek, becsüljenek bennünket, ezért a legkisebb dolgot is, amit támadásnak veszünk, határozottan elhárítjuk. Nincs is ezzel baj, de nem mindig szükséges vitázni vagy harcolni a másikkal, főleg nem az első randikon. Ha érdeklődünk a férfi iránt, hagyjuk, hogy a beszélgetésekből kiderüljön a személyisége, nem ismer bennünket, ne vegyünk rögtön magunkra mindent. Ha később is marad az esetleg lenéző vagy lekezelő stílus, akkor viszont gyorsan mondjunk búcsút az illetőnek.

Fotó: Unsplash/ IB Wira Dyatmika

Fotó: Unsplash/ IB Wira Dyatmika

5. Megosztjuk mindenkivel

Ne posztoljuk már a második randin, hogy hol vagyunk és kivel, a családi állapotunkat meg főleg ne változtassuk meg a második héten. Hiába vagyunk büszkék az új hódításunkra, ijesztő lehet, ha valaki rögtön úgy kezeli a másikat, mintha máris biztos pérkapcsolatban lennének. Illetve ebben az esetben is igaz lehet az első pont.

6. Túl hamar leszünk “túl sokak”

Előfordulhat, hogy annyira örülönk az új kapcsolatunknak, hogy egyik napról a másikra elkezdünk foglalkozni a másikkal, mintha már hónapok óta együtt élnénk. Folyton a nyakán lógunk, főzünk, mosunk, aggódunk és gondoskodunk – pedig az első hetekben ez nem annyira természetes. Hagyjunk teret és időt a másiknak, ne akaszkodjunk túlságosan rá. Ne érezze azt, hogy “túl sokak” vagyunk!

7. Bizonytalanok, kételkedőek vagyunk

A korábbi tapasztalataink alapján előfordulhat, hogy nehezen bízunk meg a másikban. Úgy viszont nehéz elkezdeni egy kapcsolatot, hogy már az elején bizalmatlanok, féltékenyek, számonkérőek és kételkedőek vagyunk. Ha új embert ismerünk meg, hagyjuk, hogy megmutassa, milyen ő valójában, ne rögtön a rosszat lássuk bele.