Siker

Airpocalypse: így védekezik Kína az átláthatatlan szmog ellen – galéria

Kínában egyre nagyobb problémákat okoz a szmog. Ennek legfőbb oka az elavult szénerőművekben és az elképesztő mennyiségű gépkocsiban keresendő – ez azonban nem változtat azon, hogy a mérgező, átláthatatlan köd mindent beterít. Egy kutatócsoport azt derítette ki, hogy a városi halálozások harmadában szerepet játszik a levegő szennyezettsége, és az Észak-Kínában élők várható élettartama 5 és fél évvel csökkent.

A kínaiak már csak airpocalypse-ként hivatkoznak a mindent beborító szmogra. 3 hete Pekingre kiadták a vörös fokozatú szmogriasztást.

Pekingben teljesen megszokott, hogy az emberek maszkkal az arcukon közlekednek. Ez a család 10 percet tudott a szabad levegőn tölteni.

Van, aki a szmogban is megtalálja a szépet. A misztikus ködbe burkolózó ünnepi díszítés egész földönkívülinek tűnik…

#nofilter #airpocalypse #china #tianjin

A post shared by L (@far_too_hard) on

Pekingben vastag kabátok és maszk viselése ajánlott, ha nem akarjuk, hogy a szmog a tüdőnkbe jusson. Állítólag ha egy órát vagyunk a szabad levegőn maszk nélkül, várható élettartamunk 20 perccel csökken, és kialakulhat a „pekingi köhögés” nevű tünet is.

A Tiltott Városból sem látszik sok.

A szmogellenes protokoll nem ajánlja, hogy tömött, zárt térbe menjünk, hiszen itt mindenki ruhájáról párolog a szmog, de mit lehet tenni, ha egyszer munkába kell menni?