Te + Én

Mi számunkra a legvonzóbb egy férfiban?

Egy kutatás szerint mi, nők első helyen nem a jóképű, gazdag, magas vagy humoros pasikra bukunk, hanem azokra, akik önzetlenek, és segítenek másokon. Valóban ez lenne a férfinem legvonzóbb tulajdonsága?

Hosszú távra tervezünk

Nőként a jóképű, széles vállú, férfias pasikat általában egy-két éjszakára választjuk, de ha hosszú távon gondolkodunk, akkor a kísérletek szerint az önzetlen férfiakhoz vonzódunk – ez mondjuk a gyerekvállalás szempontjából érthető is. A tudományos eredmények szerint a másokon szívesen segítő, sokat önkénteskedő féfiak jobban vonzzák a nőket, több kapcsolatuk van az átlagférfiakéinál, és ráadásul ha gyereket nemzenek, még örökítik is az önzetlenséget: mindenki nyer. De mi van azokkal a nőkkel, akiket inkább a külső vonz?

Fotó: iStock.com/Anchiy

Fotó: iStock.com/Anchiy

Zsuzsa a magas férfiakat szereti

„Mivel 175 centi magas vagyok, nagyon is értékelem, ha egy férfi egy kicsit fölém magasodik. Sőt minél magasabb, annál jobb! Nem szeretem a kövérkés férfiakat, így nem zavar, ha a hosszú csontok mellé szálkás izomzatot is kapok. A magasság miatt úgy érzem, a másik méltó partnerem lehet, nem kell lenéznem rá. A másik dolog, amihez ragaszkodom, az a haj. Próbáltam elfogadni a kopaszságot, de hosszú távon nem ment. Kell hogy bele tudjak túrni abba a hajba, az már mindegy, milyen színű. Szóval belső tulajdonságok ide vagy oda, szerintem igenis fontos a külső is.”

Évát a humorral lehet levenni a lábáról

„Volt már hosszú rasztahajú barátom, meg bankár is, tehát – jó értelemben – nem vagyok válogatós. Meg tudom szeretni a csúnyának tartott arcot is, és nem esek hasra a Brad Pitt-i szépségektől. A humor fog meg. Elég sajátos humorom van, sokszor szótlan vagyok, ezért fontos, hogy valaki jókedvre tudjon deríteni, és vegye az adást. Akárhol is vagyunk, ha tudunk csipkelődni egymással, már tudom, hogy órákat kellemesen eltölthetünk kettesben, történjen akármi.”

Viki és a mosoly

„Hajjaj, egy szépen gondozott szakáll vagy borostás arc, és az a tipikus mosoly! Van olyan férfi ismerősöm, akiből emiatt évek óta nem tudok kigyógyulni. Minden rendben van, amíg azt nem látom, ahogy lustán elmosolyodik, a szeme meg huncutul csillogni kezd. Hogy milyen a szeme színe, mennyi pénze van, szemüveges, tetovált, testesebb-e, vagy vékony, az mind eltörpül a mosoly mellett. Persze, ha lehet választani, akkor legyen sötétbarna félhosszú haja, barna szeme, minimum borostája, és legyen izmos, de vékony. Azért merek ilyen sokat írni a külsőről, mert a barátom személyében mindezt megkapom, és boldogabb vagyok, mint valaha. Főleg, ha még mosolyog is:)”

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Fotó: iStock.com/g-stockstudio

Dia a kiegyensúlyozott férfiakat szereti

„Nem is a külsőről beszélnék, mert az mindenkinél más, hanem a belsőről. Nagyon sokféle emberrel beszélgetek, sok haverom van, de csak azok a férfiak fognak meg, akiken érezni, hogy pont az arany középúton járnak. Nem annyira bénák, hogy negyvenévesen ne merjenek megszólítani egy nőt, de nem is önteltek, és nem tuti biztosak a sikerükben. Isten mentsen a világmegváltó típusú, erőszakos – manapság férfiasnak nevezett – pasiktól! Fogalmuk sincs az életről, a nőkről, hiába dolgoznak nagy cégeknél jó pozícióban. Mintha itt Pesten minden a külsőről szólna, azt hiszik, hogy drága zakóval, autóval meg lakáskulccsal lehet elcsábítani egy nőt. Szerintem ennél sokkal több kell: érzékenység, tapintat, kíváncsiság, egészséges önértékelés, humor, élénk fantázia. Egyéniség.”