Siker

Kövessük álmainkat – de nem árt az óvatosság!

Január elején nagy fogadalmakat teszünk: idén belevágunk valami olyanba, amibe eddig még nem! Idén fellendül karrierünk, továbbképezzük magunkat, bejárjuk a világot, megvalósítjuk álmainkat!

Ha szeretjük munkánkat, és már most hivatásunk területén dolgozunk, valószínűleg jelenlegi állásunk lehetőségein belül gondolkodunk: a vállalati ranglétra megmászásán, szakmai továbbképzéseken, esetleg külföldi kiküldetésen.

Fotó: Unsplash/ Lea Dubedout

Fotó: Unsplash/ Lea Dubedout

Ha viszont nem érezzük jól magunkat jelenlegi munkahelyünkön, könnyen lehet, hogy most, év elején inspirálnak minket a női vezetők, szabadúszók, akik feladták irodai állásukat, hogy megvalósítsák álmaikat: saját vállalkozást hoztak létre, valami új elindítói lettek! Nyomukba szeretnénk lépni? Előbb a következőket fontoljuk meg!

Nehéz lesz!

Bár elsőre felszabadítónak és csodálatosnak tűnik egy saját vállalkozás indítása, valójában rettentő nehéz és kimerítő munka. Garantáltan nehezebb, mint egy alkalmazotti, irodai állás! Hiszen itt magunknak dolgozunk, és a semmiből kell valami sikereset építenünk. Eleinte csak feléljük a pénzt, és csak remélhetjük, hogy erőfeszítéseink megtérülnek.

Nincs ötletünk?

Csak úgy belevágnánk, mert azt gondoljuk, jobb lesz? Ne tegyük! Az erős női vállalkozók nem azért indítanak céget, hogy változás következzen be életükben, hanem azért, mert van egy fantasztikus ötletük. Amire úgy érzik, van kereslet, ami hiánypótló, amivel ki tudnak tűnni a tömegből. Fantasztikus ötlet nélkül inkább ne csapjuk rá főnökünkre az ajtót!

Inspirálódjunk!

De hogyan találhatunk rá a fantasztikus ötletre? Úgy biztos nem, ha otthon ülünk egyedül, az elfüggönyözött szobánkban, és sorozatot nézünk. Mozduljunk ki! Ismerkedjünk meg érdekes emberekkel! Iratkozzunk be egy tanfolyamra, járjunk el klubokba! Vegyük körbe magunkat inspiráló dolgokkal, új ingerekkel! Máris érezni fogjuk, milyen irányba kell tartanunk, mi az, amit szenvedélyesen szeretünk csinálni…