Siker

Dolgok, amiket a boldog emberek nem csinálnak

Van egy cél, amit talán minden ember a magáénak érez, ez pedig nem más, mint hogy boldogok legyünk. Mindannyian jól szeretnénk érezni magunkat, és keressük is azokat az utakat, amik efelé irányítanak bennünket. De vajon mi lehet az, amit a boldog emberek csinálnak? Illetve miket nem csinálnak?

Például nem hibáztatják önmagukat, ha valami nem sikerül, vagy nem úgy alakul, ahogy azt tervezték, ahogyan szerették volna. Mert tisztában vannak azzal, hogy nem feltétlenül tőlük függ az, ahogyan a dolgok alakulnak. Ha így történik, akkor nem esnek kétségbe, hanem újraterveznek, és mennek tovább a céljuk felé.

És persze kevés időt töltenek a közösségi oldalakon. Mert nem ott élik az életüket, nem az számít a számukra, hogy megmutassák másoknak, hogy milyen jó nekik, hanem élik az életüket, és élvezik azt anélkül, hogy önigazolást várnának másoktól, a lájkoktól.

Fotó: Unsplash/ Brooke Cagle

Fotó: Unsplash/ Brooke Cagle

Pozitív gondolkodás és elegendő alvás

Nem keresik a negatív emberek társaságát, igyekeznek inkább olyan embereket maguk köré gyűjteni, akik hozzájuk hasonlóan pozitívak és életigenlőek. És az is igaz rájuk, hogy nem a múltban élnek. Tudnak elengedni és a jelenre koncentrálni, nem engedik meg maguknak, hogy a múltban ragadjanak.

Nem keresnek rövid távú örömöket a hosszan tartó boldogság helyett, és nem maradnak benne egy kapcsolatban, ha úgy érzik, hogy az nem megfelelő, nem egészséges a számukra. Nem mondanak mindenre igent, tisztában vannak a saját határaikkal, és nem terhelik le magukat annyira, hogy ne jusson idő önmagukra. Nem hasonlítgatják önmagukat másokhoz, és nem folynak bele mindenféle ármánykodásba és drámába. És persze nem „hanyagolják el” az alvást, mert tudják, hogy a pihenés, a feltöltődés fontos ahhoz, hogy minden napjuk könnyű és mosolygós legyen.