Csillagok

A karma szava szent?

Nem csak egyfajta horoszkóp létezik, amit már csak azért sem árt figyelembe venni, mert a hagyományos beosztása eleve nem 12, hanem 13 jegy alapján készült. Lehet, hogy az indiai változattal többre megyünk?

Indiai védikus horoszkóp

A védikus asztrológia több ezer éves múltra tekint vissza, Indiában még az egyetemen is lehet tanulni róla, hiszen időszámításunk előtt 1500 körül rögzítették a védikus írásokat, amelyekben ez a fajta horoszkóp is szerepel. A védikus asztrológia természetesen az indiai kultúra szerves része – az egészséghez nemcsak a testi bajok orvosát veszik igénybe, hanem az asztrológus tanácsait is figyelembe veszik. A védikus horoszkóp ugyanúgy a bolygók helyzetét figyeli, és abból von le következtetéseket, és itt is 12 csillagjegyet különböztetünk meg, de más a beosztásuk.

Fotó: iStock.com/mathess

Fotó: iStock.com/mathess

Más nevek, más állatok

Aki április 13-tól május 13-ig született, az a Mesha kategóriába tartozik, amely az első csillagjegy ebben a típusú horoszkópban. Könnyen érvényesítik akaratukat, aktívak, dinamikus személyiségek, igazi egyéniségek, de gyakran erőszakosak.

A következő hónapban, június 14-ig született emberek a Vrishabha jegybe tartoznak, ők eltökéltek, és elkötelezettek, mindent megtesznek céljaikért, de lassan, megfontoltan haladnak. Nagyon érdekli őket a művészet, de nem bírják a kicsinyes embereket, és bizalmatlanok lehetnek – ugyanakkor ahhoz, akiben megbíznak, erősen kötődnek.

A Mithuna jegy szülöttei – július 15-ig bezárólag – ügyesen kommunikálnak, jól gondolkodnak, társasági emberek, ám gyakran nyugtalanok és nehezen koncentrálnak. Mindent megkérdőjeleznek, mindenben meglátják az ellentmondásokat, viszont nagyon humorosak.

Fotó: iStock.com/byheaven

Fotó: iStock.com/byheaven

A Kataka jegybe, augusztus 16-ig, tartozók érzelmes, olykor társfüggő emberek, akik érzékenyek és bizonytalanok lehetnek. Bár szívesen gondoskodnak másokról, gyakran adják át életük irányítását egy másik embernek. Érzékenyek és titokzatosak, félnek az elválástól.

Szeptember 16-ig a Simha jegybe tartozunk, rájuk a kreativitás, a családcentrikusság és az öntudatosság jellemző. Mindent megtesznek azért, hogy elismerjék őket, és luxusban éljenek, de közben nagyvonalú, tréfás emberek, a legtöbben kedvelik őket.

A Kanya jegyű emberek teljesen mások: félénkek, szorongó típusok, akár kényszeresek is lehetnek. Nagyon óvatos emberek, sok mindent kritizálnak, szinte mindent agyonelemeznek, de közben szívesen segítenek másokon. Becsületesek, alázatosak, napjaikat pontosan beosztják.

Aki a Thula jegyében született, az igényes, a szépség és a társaság megszállottja lehet. Sármos, népszerű, ám ezt úgy éri el, hogy minden konfliktust elkerül, és akár céljait is feladja a béke érdekében.

A Vrischika jegyű emberek szenvedélyesek, ám hatalomvágyók, emiatt pedig akár egészségük is veszélybe kerülhet. Nagyon nehezen szakítanak akár munkáról, akár szerelemről van szó, emberségesek és olykor szeszélyesek.

December 15-től egy hónapig a Dhanur jegy uralkodik, szülöttei energikus emberek, akik szeretnek utazni, nem esnek kétségbe a nehézségektől sem, és folyamatosan keresik az élet értelmét. Optimisták, szinte gyermekiek, de nagyon szerencsések is.

A Makara jegy szülöttei a céljaikért tesznek meg mindent, makacs, becsvágyó emberek lehetnek, mindig magasabbra akarnak jutni, akár saját családi életük kárára is. Módszeresek, és nem riadnak meg a nehézségektől, akadályoktól sem. Érzelmileg visszafogottak, akár zordnak is tűnhetnek.

A Kumdha jegybe a február 13-tól március 14-ig született emberek tartoznak, jellemzően kerülik a kategóriákat, furcsák, nem illenek semmilyen keretbe, és szabadságvágyuk, erős saját elképzeléseik miatt nem is nagyon akarnak.

Az utolsó jegy a Meena, ami a véget és az örökkévalóságot is jelképezi. A jegy szülöttei sokat álmodoznak, és mintha nem illenének ebbe a világba, romantikusak és érzelmesek. Nem gázolnak át mindenen, csak hogy álmaikat megvalósítsák, pedig nagyon kreatívak.