Te + Én

Hogy még sokáig szerethessük egymást

Bármennyire izgalmas, felvillanyozó, spontán és örömteli egy kapcsolat az első években, sajnos a legtöbb idővel ellaposodik, unalmas, egysíkú lesz, sőt néha fárasztóvá is válik. Ámde nem kell ennek feltétlenül így lennie, hiszen csak rajtunk múlik, mikor engedjük el magunkat, s mikor hagyjuk, hogy a partnerünk érdeklődése végleg megszűnjön irántunk.

Fő a pozitivizmus

Sose feledjük: azokkal, akik az életet alapvetően pozitívan és nem negatívan szemlélik, azokkal, akiknek a pohár inkább félig tele, semmint félig üres, sokkal könnyebb az együttélés.

Szeressük magunkat!

Csakis akkor várhatjuk el a másiktól, hogy szeressen minket, ha viselkedésünkkel azt sugalljuk, hogy szeretetre méltóak vagyunk, s hogy mi is szeretjük magunkat. Ellenkező esetben ne kérjünk számon olyan dolgokat, melyekben mi magunk sem hiszünk.

fotó: Unsplash/ Adriana Velásquez

fotó: Unsplash/ Adriana Velásquez

Figyeljünk rá oda!

Ha kellő odafigyeléssel fordulunk partnerünkhöz, meghallgatjuk, esetleg még teljesítjük is legtitkosabb vágyait, biztosan több megbecsülésben lesz részünk.

Tisztelet

Azt a tiszteletet, amit elvárunk a másiktól, nekünk is meg kell adnunk neki.

Bizalom

Minden körülmények közt érezze, hogy bízunk benne, hiszünk az ötleteiben, szeretjük okos megoldásait, és sokra tartjuk őt.

Humor

Egy férfinak az egyik legfőbb fegyvere és erőssége a humora: ezért tehát az a nő, amelyik hosszú, tartós és boldog párkapcsolatot szeretne, mindig nevet a férje viccein.

Közös emlékek

Semmi sem bizonyul olyan erős kapocsnak két ember között (egy gyermeken kívül), mint a közös emlékek: gyártsuk őket tehát tudatosan, és ápoljuk is. Nyomtassunk albumokat, tegyünk félre tengerparti homokot, kagylót, színházjegyet, falevelet, étlapot, repülőjegyet, bármit, ami összeköt bennünket.