Csillagok

Meglepő celebtitkok, amiket 2016-ban lestünk el

Meglepő fordulat következett be a sztárok életében. A gyönyörű modellek, csodált színésznők és tehetséges énekesnők idén nem csupán arra törekedtek, hogy jól nézzenek ki, hanem arra is, hogy jól érezzék magukat.

Míg az elmúlt években csupán sminktrükkjeiket, stílusukat, esetleg formás testükért felelős edzésterveiket leshettük el, addig idén egyre többet számoltak be arról, hogy mit tesznek azért, hogy boldogok, kiegyensúlyozottak legyenek, és ki tudják bontakoztatni a tehetségüket.

Egyre több sztár figyel oda lelki jóllétére. Sokan a meditáció valamilyen formájának segítségével teszik ezt: például Goldie Hawn nagy rajongója a mindfulnessnek, és lánya, Kate Hudson idén kiadott önsegítő könyve is említi az egyensúly megtalálásának ezt a módját. Miranda Kerr is elárulta, hogy Orlando Bloommal történő válásuk után a jóga és a meditáció segítségével mászott ki a depresszióból. Nemrégiben mindenki kedvenc cambridge-i hercegnéjéről, Katalinról is kiderült, hogyan vezeti le a stresszt: szeret elmerülni a felnőttszínezők megnyugtató és kreatív világában.

Az idő vasfoga a celebeket sem kíméli. Egyre több példaképünk ér a közép-, esetleg időskorba. Szerencsére vannak páran, akik ezen nem keseregnek, inkább elárulják a szép és tudatos öregedés titkait nekünk, földi halandóknak is. Így tudtuk meg Helen Mirren tanácsait a boldogsághoz, vagy olvastuk el Cameron Diaz kifejezetten öregedésről szóló könyvét.

Emellett a sztárok arra is rájöttek, hogy a testmozgás nemcsak kínszenvedés lehet, de ezáltal újra kapcsolódhatunk testünkkel, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Például Karlie Kloss az úszás és boksz mellett rendszeresen jógázik – és erről Instagramján is mindig beszámol. Gisele Bündchen pedig rengeteg időt tölt a természetben, ami meg is látszik ragyogó nyugalmat árasztó lényén.