Otthon

Modern karácsonyi dekor szokatlan alapanyagokból

Fényfüzér, fonott kosár, befőttesüveg és deszkák, faágak, lécek: hagyományos alapanyagok, nem szokványos karácsonyi felhasználásra.

Nem szükséges műanyag girlandokkal és színes üveggömbökkel teleaggatni a lakást ahhoz, hogy ünnepi hangulatot teremtsünk a várakozás időszakában. A legújabb trendek a lehető legtöbb természetes alapanyaggal, natúr színekkel és meghökkentő megoldásokkal hatnak, ezekből mutatunk néhány példát:

Régi akváriumokból, nagy méretű befőttesüvegekből vagy egyszerű vázákból lehet a leghangulatosabb asztaldíszeket készíteni egy rövid fényfüzér és néhány karácsonyfadísz vagy egy-két fenyőág segítségével. Legjobb elemes füzért választani, amely láthatatlanul megbújhat a dekoráció alatt.

Stilizált karácsonyfát sok mindenből kreálhatunk, s gallyak és ágak mellett akár vállfákból, különböző méretű lécekből, de még kartonpapírból kivágott csillagokból is.

Az „igazi” karácsonyfa megérkezése előtt öltöztessük ünnepi köntösbe az otthoni szobanövényeinket is!

Egységes hangulatot áraszt, ha fonott kosarat kapnak a karácsonyfa és a szobanövények is. Nem baj, ha a kosarak fonása eltérő, lefesthetjük az összeset hasonló árnyalatra, akár aranyra vagy ezüstre is egyetlen flakon festékspray-vel.

Karácsonyfát stilizáló formát mintázhatunk a falra rajzszögekkel is fonaltechnikát alkalmazva.

Ezeknek az üvegeknek a sikere éppen abban rejlik, hogy sok van belőlük, és átszűrődik rajtuk a természetes fény. Egyszerű 7 deciliteres befőttesüvegekkel is elkészíthetjük, akkor tegyünk a vízbe néhány marék áttetsző virágzselé-golyót (pirosat).

Akinek van szép piros láboskészlete, annak karácsony előtt vétek a szekrényben dugdosni, díszítse mézeskaláccsal!

A fenyőtoboz az egyik legsokoldalúbban felhasználható termés. Fessük meg minikarácsonyfának az ablakpárkányra, asztaldísznek, vagy masnit kötve rá legyen függődísz kilincsre, fenyőágra, beltéri vagy kültéri növények leveleire aggatva, de a csillárról lelógatva is hangulatot teremtenek.