Stílus

Frissítsük fel ruhatárunkat vásárlás nélkül!

Unjuk a ruháinkat? Már most azt tervezzük, hogy előbb lelépünk az irodából, hogy a fekete péntek csodás akcióin zsákmányoljunk valami újdonságot? Ne tegyük! Nem kell új ruhákat vásárolnunk azért, hogy elbűvölően stílusosak legyünk – elég a régi darabjainkkal kezdeni valamit!

Kombináljuk újra!

A legegyszerűbb megoldáshoz csupán némi kreativitásra van szükségünk. A reggeli rohanásban sokszor nincs időnk igazán ötletes szetteket összeszedni, és a jól bevált, megszokott megoldásokhoz nyúlunk. Nem csoda, ha úgy érezzük, unalmasan öltözködünk! Szánjunk rá egy délutánt arra, hogy meglévő ruháinkból új, merész kombinációkat állítsunk össze. A divat igazán ebben rejlik, az egyes darabok trendje már lejárt, a kombinációkkal tudunk kitűnni a tömegből: párosítsuk a mintákat, a metált a mattal, a sportosat az elegánssal!

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Elfelejtett kincsek

Szekrényünk mélye tele van elfeledett kincsekkel – vegyük elő őket! Nézzük meg, mi rejtezik a hátsó szektorban, régi ékszeresdobozkák mélyén, és ezeket is vonjuk be a kombinálásba! Meg fogunk lepődni, mire vagyunk képesek egy kis tudatosítással!

Kis kézügyesség

Nem kell hozzá szabómesternek lennünk, hogy átvarrjunk pár gombot, megszaggassunk egy farmert vagy felvarrjunk egy kitűzőt. Legyünk kreatívak, és találjuk ki, hogyan dobhatnánk fel megunt darabjainkat: cseréljük le a gombokat a kabátunkon, varrjunk övet a kardigánunkra, fehér pólónk alját rojtosítsuk, farmerdzsekinkre varrjunk fel kitűzőt. Ezerféleképpen megújíthatjuk ruháinkat!

Cserebere, fogadom…

Új gardróbfelfedezésünk után továbbra is lehet, hogy lesznek darabok, amikre már nincs szükségünk. Tartsunk barátnőinkkel vagy munkahelyünkön cserenapokat: aznap beviszi mindenki megunt ruháit, a többiek pedig válogathatnak belőle: az is jó érzés, ha mi találunk valami szépséget, és az is, ha látjuk, a mi régi ruhánknak örül valaki!