Te + Én

5 elnézhető hiba a párkapcsolatban

Ahogyan azt mondani szokták, mindenki követ el hibákat. Meg olyanokat is mondanak, hogy senki sem tökéletes. Ennek elenére sokszor mégsem tudunk könnyedén felülemelkedni a különböző hibákon, különösen, ha a partnerünkkel kapcsolatosak.

És ha jobban belegondolunk, sokszor mi is követünk el hibákat a kapcsolatunk érdekében, vagy éppen rovására. Az esetek többségében pedig nehéz eldönteni, hogy mely hibák azok, amik megengedettek, és melyek azok, amik jelenlétében érdemes azon elgondolkoznunk, hogy folytassuk-e a kapcsolatot, vagy sem. Rengeteg olyan hibát tudnánk felsorolni, ami megbocsáthatatlan, de most inkább foglalkozzunk egy kicsit azokkal, amik bárkivel, bármilyen párkapcsolatban megtörténhetnek.

Kegyes hazugságok

Ezek azok a mondatok, amiket azért ondunk ki, mert jobb a békesség. Ilyen, amikor megdícsérjük a másik frizuráját, vagy még akkor is lelkesen falatozunk a főztjéből, amikor nem különösebben ízlik nekünk.

Fotó: Unsplash/ I'm Priscilla

Fotó: Unsplash/ I’m Priscilla

Ártatlan flörtök

Bárhol, bármikor belefuthatunk egy ártatlan flörtbe a munkahelyünkön, a boltban, a postán vagy a benzinkúton. Ezekről kár beszélni, csak felesleges feszültséget kelthet. Ugyanakkor gondoljunk bele, hogy a párunk is belefut a napja során hasonlókba a munkhelyén, a boltban, az étteremben vagy a postán…

Hétköznapi féltékenység

A fentiekből (is) következik, hogy a féltékenység is belopózhat a kapcsolatunkba. De nem kell mindből nagy ügyet csinálni. Fogjuk fel úgy, hogy ez egy amolyan visszajelzés felénk is, hogy még mindig szeretjük, még mindig fontos számunkra a másik. Különben nem lennénk féltékenyek.

Fogamzásgátlás-baki

Ha kimarad egy tabletta, vagy nem jön meg időben a menzeszünk, nem kell rögtön riadót fújni. A felesleges feszültség érdekében várjunk csendben, és csak akkor tegyük szóva, ha már (szinte) biztosak vagyunk benne, hogy esetleg előfordulhat, hogy terhesek vagyunk…

Elfelejtett dátumok

A nagy rohanásban még velünk is könnyen előfordulhat, hogy megfeledkezünk egy-egy fontosabb dátumról, ami a párunk vagy a kapcsolatunk szempontjából fontos. Ahogyan a partnerünkkel is előfordulhat ilyesmi.