Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Te + Én

Pörgessük fel a szexet!

Izgalmas és tartalmas szexuális életünk egy idő után elpárolog, s helyét átveszik a mindennapi gondok, a csekkek, a stressz, na és persze a gyermekek, akiket félteni, óvni, és főleg nevelni kell valahogy. Kinek van ideje a nap végén még a szexre is gondolni?

Pedig jobban tennénk, ha összekaparnánk maradék kis energiáinkat, és összebújnánk a párunkkal, hiszen nemcsak lelki, de bizonyított testi hatásai is jótékonyak. Arról nem is beszélve, hogy azok a párok, akik rendszeresen szexelnek, kevesebb eséllyel döntenek a válás mellett. Egy kutatás szerint a nők 31 éves korukban érnek szexuális életük csúcsára, azaz ilyenkor a legaktívabbak és a legmagabiztosabbak az ágyban, s ha nem vigyáznak, innen csak lefelé vezet az út. Aisha Ali híres londoni szexuálpszichológus összeszedte nekünk, hogyan tudjuk egyszerűen, 5 lépésben feléleszteni tetszhalott nemi életünket:

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

  1. Hajítsuk a sarokba az okoskészülékeket, vegyük ki az ő kezéből is, és forduljunk egymás felé lélekben is. Elég, ha csak beszélgetünk, s főleg meghallgatjuk a másikat. Ha érzi a támogató közeget, kinyílik, és sokkal intimebb lehet köztünk a kapcsolat testben és lélekben egyaránt.
  2. A pozitív testkép hiánya is gátolja sokaknál az önfeledt együttléteket: sose erre koncentráljunk, inkább az érintésekre, a másik közelségére. Ha minket nem zavar a másik külseje, higgyük el, őt sem aggasztja szex közben a miénk, biztos, hogy szépnek lát minket, ahogy mi is őt.
  3. Sose legyek elvárásaink az ágyban, és főleg ne hasonlítgassunk senkit korábbi partnereinkhez, pláne ne mondjuk ki hangosan. Ez nagyon lelombozó lehet, és egy életre elveheti párunk szexuális önbizalmát. Legyünk hálásak azért, amit kapunk, és adjunk, amennyit csak tudunk – kell ennél több?
  4. A szex nem kizárólag a hálószobában zajlik, hanem egy egészséges kapcsolatban behálózza az együtt töltött időt. Ezt úgy kell érteni, hogy ha napjában többször egymáshoz érünk, megöleljük, megcsókoljuk egymást, esetleg bókolunk a másiknak, ezek mind-mind életben tarthatják a köztünk lévő szenvedélyt.
  5. Próbáljunk ki új dolgokat, először csak egy új helyszínt, mondjuk, később jöhetnek a vadabb ötletek, pózok, eszközök is! Nemcsak fenntartja a szexuális vonzalmat, de egészen új szintekre emelkedhet a kapcsolatunk.