Te + Én

Szerezzünk magunknak új barátokat

Van olyan, hogy annyira elfoglal minket az élet, hogy egyszerűen elfáradnak a régi kapcsolataink, barátságaink, és azt vesszük észre, magányosak vagyunk, senki sincs, akit felhívnánk egy hirtelen ránk törő szombat esti elhagyatottságban. Ilyenkor ideje elkezdeni új embereket keresni magunk köré, ez nem is annyira nehéz, mint elsőre gondolnánk…

Egy új emberi kapcsolat mindig rengeteget adhat: láthatatlan energiákat, új perspektívát, és új ajtók nyílhatnak meg bennünk, személyiségünk olyan területeit fedezhetjük fel, melyek létezéséről eddig nem is tudtunk. De mégis hol keressük új barátainkat? Ehhez adunk most pár szuper ötletet.

Fotó: Pexels.com/CCO License

Fotó: Pexels.com/CCO License

Ha valaki amúgy félénk és úgy érzi, nem mer másokkal ismerkedni, gyakoroljon előtte egy kicsit, keressünk meg például a munkahelyünkön egy új kollégát és kezdeményezzünk vele beszélgetést: régi jól bevált trükk, ha kérdezzük. Próbáljunk minél természetesebben viselkedni, ne játsszuk túl a szerepünket, mert az könnyen a visszájára fordulhat. A következő lépcsőfok lehet az internet, de fontos, hogy ne ragadjunk le a chatnél, hanem ha már kellőképpen előkészítettük a terepet, találkozzunk az illetővel, szervezzünk közös programot, menjünk kiállításra, moziba, színházba együtt, vagy sportolni – attól függ, mi a közös hobbink, ami összehozott bennünket.

Aztán az új kapcsolatot nemcsak kialakítani, de ápolni és megtartani is legalább annyira fontos, ezért figyeljünk oda, hogy friss barátságainkat még véletlenül se hanyagoljuk el, legyünk mindenkor támogató, gondoskodó és főleg érdeklődő jó barátok.