Otthon

Békéscsabán ismét a kolbászé a főszerep

Megkezdődött a 20. Csabai Kolbászfesztivál pénteken Békéscsabán, a rendezvényre több mint 110 ezer vendéget várnak. A kolbászfesztivál legnagyobb attrakciója október 29-én lesz, amikor több mint 750 csapat részvételével kerül sor a kolbászkészítő versenyre.

A rendezvényen 28-án Dr. Alban, 30-án pedig Thomas Anders és a Modern Talking Band lép fel, de a fesztiválra várják mások mellett a Magna Cum Laude zenekart és Demjén Ferencet is.

Békéscsaba, 2016. október 28. Egy érdeklődő a 20. Csabai Kolbászfesztiválon Békéscsabán, a Városi Sportcsarnok területén 2016. október 28-án. Megkezdődött a négynapos rendezvény, amelyen több száz program, koncert, kolbászkóstolás és több kategóriában kolbászkészítő verseny szerepel. MTI Fotó: Lehoczky Péter

Békéscsaba, 2016. október 28.
Egy érdeklődő a 20. Csabai Kolbászfesztiválon Békéscsabán, a Városi Sportcsarnok területén 2016. október 28-án. Megkezdődött a négynapos rendezvény, amelyen több száz program, koncert, kolbászkóstolás és több kategóriában kolbászkészítő verseny szerepel.
MTI Fotó: Lehoczky Péter

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a négynapos rendezvény megnyitóján a hagyományőrzés fontosságát hangsúlyozta. Rámutatott, a Csabai Kolbászfesztivál nyitónapja is a hagyományok őrzését szimbolizálja, az ifjúsági kolbászkészítő versenyre több mint 200 csapat nevezett be. Hégely Sándor fesztiváligazgató köszöntőjében arról szólt, hogy a jubileumi eseményre igazi fesztiválvárost építettek a békéscsabai sportcsarnok köré, és arra számít, hogy a négynapos rendezvényre 100-120 ezer vendég látogat el. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a gasztronómiai élmények mellett a kulturális programokra hívta fel a figyelmet. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a kolbászfesztivál vendégvárosának képviseletében a térségi települések összefogását hangsúlyozta.

A rendezvény négy napja alatt több mint öt kilométer hosszúságú kolbász fog elkészülni. A képviselő az „igazi csabai” jó minőségéről is szólt, mint fogalmazott, helyi termékek felhasználásával, a hagyományokat követve készül a csabai kolbász. A Csabai Kolbászfesztivál immár a megye legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé nőtte ki magát.