Stílus

Őszi csizmák és a viselőik személyisége

Na nem mintha alapos indokra lenne szükségünk, hogy vásárolni induljunk, de már október van, és ha még nem szereztünk be egy új csizmát az őszre, hát éppen itt az ideje! Ha szerencsénk van, találunk az üzletek polcain legalább egyet, amelyik tökéletesen passzol a személyiségünkhöz.

Legyen szó akár boka- vagy hosszú szárú csizmáról, imádjuk az összeset – és nem múlhat el úgy az ősz, hogy ne vegyünk egy újat. Amikor kiválasztjuk a nekünk tetszőt, minden bizonnyal lejátszódik az agyunkban, hogy mihez tudjuk majd felvenni, hogyan fogjuk hordani, és azzal is biztos tisztában vagyunk, hogy illik-e a személyiségünkhöz, vagy sem. De vajon mit árul el rólunk a kedvenc őszi lábbelink?

A klasszikus szerelmesei

Az ebbe a csoportba tartozók szeretnek divatosan öltözködni, de mégis törekszenek arra, hogy olyan darabokat vásároljanak, amelyeket többször és többféle formában is viselni tudnak. A szekrényük tele van alapdarabokkal, amelyek szinte sosem mennek ki a divatból. A megfelelő őszi lábbeli a számukra egy (karamell) barna színű bokacsizma, velúrból.

Fotó: Unsplash/ Josh Post

Fotó: Unsplash/ Josh Post

A kockázatvállalók

Ők azok, akik még sosem találkoztak olyan divattal, amit ne akartak volna azonnal kipróbálni, és természetesen büszkék is önmagukra ezért. Igazi kirakatbabák, a személyes stílusukat is az új trendek határozzák meg. Ősszel is természetesen a magas szárú csizmákat részesítik előnyben. Tökéletesek számukra a vörös, a bőr- és a leopárdmintás lábbelik is. Ha elég merészek (és általában azok), akkor ezt a három jellemzőt egy csizmán is megtalálják, és bátran viselik is!

A bohó babák

Ebbe a halmazba kerülnek azok, akik inkább járnak koncertekre és könnyűzenei fesztiválokra, mint a város legmenőbb szórakozóhelyére. A szekrényükben rengeteg olyan ruhadarab megtalálható, amiket a ’70-es és a ’90-es évek inspiráltak. A számukra készítik azokat a bokacsizmákat, amelyeket lánccal vagy más fémes kiegészítővel dekorálnak. Inkább a szürke és a barna színű csizmákat kedvelik, amiket akár virágmintás ruhákkal is lehet hordani.

Fotó: Unsplash/ Chelsea Francis

Fotó: Unsplash/ Chelsea Francis

A hétvégéért élők

Szeretik a kényelmes dolgokat, legyen szó bármiről, így az öltözködésben is efelé húznak. Amikor beköszöntenek a dolgos hétköznapok, alig várják, hogy hazaérjenek, vagy eljöjjön a szombat, hogy kényelmesen elnyújtózhassanak a kanapén, és kipihenjék a heti fáradalmaikat. Az ő számukra azok a lapos talpú, hasított bőrből készült csizmák a legmegfelelőbbek, amelyek belül puha és meleg bundával béleltek, és akár a pizsamához is felhúzhatják, ahhoz is tökéletesen passzolna.

A divatdiktátorok

Ők azok, akiket a barátok is figyelnek, hogy megtudják, mi a legújabb divat, mit érdemes beszerezni és viselni az új szezonban. Bárhol is jelenjenek meg, mindenki őket nézi, hogy megtudják, milyen ruhákat, kiegészítőket KELL(ene) hordani. Nincs ez másképp a lábbelivel sem: egy magasabb sarkú sötétkék vagy fekete csizma a hozzájuk leginkább illő viselet, ami lehet velúr, metálosan csillogó vagy kicsit gyűrött fazonú is. Vagy akár az összes egyben. Az sem baj, ha egy csattal vagy más fémes kiegészítővel van díszítve.