Te + Én

Így szerezzünk új barátokat felnőttkorban!

A gimiben még minden olyan könnyen ment. Egész nap együtt lógtunk, a szünetekben közösen írtuk a leckét a következő órára, lejártunk a büfébe, vagy a csajokkal csapatostul vonultunk a mosdóba, aztán még kicsöngetés után is bandáztunk pár órát. Az egyetemen már egy fokkal nehezebb: szétszórt órák, szaladgálás épületből épületbe, de a közös érdeklődési kör, a vizsgákra készülés, majd az egyetemi bulik azért még lehetőséget nyújtottak barátkozásra.

Felnőttkorban viszont már nincsen ilyen egyértelmű terep a barátkozásra! Talán el is költöztünk másik városba, országba, vagy eddigi barátainkat éppen lefoglalja házastársuk, gyermekük, munkatársaink pedig megmaradnak pusztán kollégáknak. Mi pedig nosztalgiázva emlékszünk vissza a barátokkal töltött hosszú délutánokra vagy még hosszabb estékre, és arra vágyunk, bárcsak jönne valaki új az életünkbe… Most nem úgy, hanem új barátok, ismerősök, inspiráció. Nehéz ügy, de nem lehetetlen! Nézzük, merre lelhetünk rájuk!

Fotó: Unsplash/Seth Doyle

Fotó: Unsplash/Seth Doyle

Vissza az iskolapadba!

Igen, térjünk vissza a gyökerekhez! Felnőtt fejjel is lehet kurzusokat venni – most az online tanfolyam nem ér –, ahol találkozhatunk hasonló érdeklődésű felnőttekkel, akik szintén nyitottak a világra, a fejlődésre. És megtanulhatunk valami újat és érdekeset. Dupla nyeremény!

Csatlakozzunk egy futóklubhoz!

Vagy egy street workout bandához, járjunk jógaórára, vagy lépjünk be egy röplabdacsapatba. Az közös aktivitás megteremti azt a csapatszellemet, amiből könnyen barátság bimbózhat. Edzés után még lehet, hogy beülünk valahova inni egy üdítőt, vagy benevezünk a helyi bajnokságba, elmegyünk egy szakmai előadásra. A közös szórakozás, küzdelem és siker tökéletes terep egy új barátság kibimbózásához!

Tipp introvertáltaknak: kommenteljünk!

Az introvertáltak csatatere az internet. Meglepő, de könnyen szerezhetünk barátokat úgy, ha lájkolunk egy szimpatikus bloggert, vagy egyszerűen kommentelünk a képére. Megkérdezzük, hol kapta ezt a csinos süteményt, vagy mi ez a különleges edzés, amiről képet posztolt. Az ebből kiinduló beszélgetésnek a vége könnyen lehet egy találkozó, ami, higgyük el, csak az első öt másodpercben kényelmetlen, utána oldódik a hangulat, és lehet, hogy máris szert tettünk egy új barátra!

Tipp extrovertáltaknak: baráti vacsora

Egy igazán jó vacsoraest megrendezéséhez hasznos, ha valóban társasági emberek vagyunk. Hívjuk meg barátainkat vacsorázni, de mindenkinek kössük a lelkére, hogy hozzon egy külsős embert, aki eddig nem volt a társaságunk tagja. A finom ételek és borok megteremtik a hangulatot az inspiráló beszélgetésekhez, mi pedig egy este alatt egy rakás új embert ismerhetünk meg!