Csillagok

Felállni a kudarc után: inspiráló nők, akiknek sikerült

Egy kudarc után, érjen az minket tanulmányaink során, karrierünkben vagy kapcsolataink terén, úgy érezhetjük, hogy kész csődtömegek vagyunk. Könnyen kétségbeeshetünk, hogy nekünk nem jön össze semmi, és sehová sem fogunk eljutni az életben.

Ilyenkor mindig emlékezzünk rá, hogy az élet nem egy folyamatosan felfelé ívelő út, hullámvölgyek és hullámhegyek váltják egymást. Persze néha ez nem könnyű, ilyenkor jól jönnek az inspiráló példák, mint például ezek a nők, akiket bizony értek kudarcok, mielőtt híresek és sikeresek lettek.

A Vogue magazin főszerkesztője, Anna Wintour a párizsi divathéten 2016. október 5-én  – Fotó: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Anna Wintour

Mielőtt 1988-ban az amerikai Vogue magazin főszerkesztője, és ezzel a divatvilág legbefolyásosabb személye lett, Wintourt kirúgták a Harper’s Bazaartól. Azóta azt vallja, hogy egyszer mindenkinek jól jön, ha hasra esik karrierje során, így megtanulja, hogy a tökéletesség nem létezik.

Beyoncé

Queen Bee első bandájával, a Girl Time-mal benevezett egy tehetségkutató műsorba, és csúfosan veszítettek… De az énekesnő nem adta fel álmait, és ma ő az egyik legsikeresebb énekesnő, aki művészetével nemcsak szórakoztat, de felhívja a figyelmet a világban történő fontos dolgokra is: a bőrszínalapú diszkriminációra, a nők helyzetére a világban.

J. K. Rowling

Így van, a világ leghíresebb varázslótanoncának kitalálója is elbukott, nem is egyszer. Kirúgták titkárnői állásából, elvált, és olyan szegény volt, hogy könyveit a nyirkos, fűtetlen lakása helyett kis kávézókban írta. Később a kiadók sorban elutasították a Harry Potter-könyveket, míg végül talált egyet, aki hajlandó volt kiadni, és… pár év múlva már ő volt Anglia egyik leggazdagabb nője.

Katy Perry

Napjaink egyik legkeresettebb énekesnőjét nem egy, hanem három lemezcégtől rúgták ki, mielőtt befutott volna. De ő hitt magában, tovább próbálkozott, és erőfeszítéseinek meglett az eredménye!