Konyha

Ételek, melyek segítenek, ha baj van

Ki ne érezte volna már, hogy nassolnia kell valamit, különben nem éli túl ezt a napot? Ilyenkor aztán vagy szenvedünk estig, vagy jön a lelkiismeret-furdalás. Azonban ha okosak vagyunk, és jól megválasztjuk, miket eszünk, elkerülhetjük a kellemetlenségeket.

Túró

A túró csodásan gazdag fehérjeforrás, és hosszú időre eltelíti a szervezetet. Variálhatjuk kedvünkre, ehetjük sósan zöldfűszerekkel, vagy édesen pár szem aszalt vagy friss gyümölccsel.

Alma

Az almát mindenki szereti, sokáig eláll, és mivel kemény, ellenálló kívülről, könnyű szállítani: dobjunk bele egyet a táskánkba, és nem érhet minket meglepetés aznap; ha azt érezzük, nincs tovább, csak rágcsáljuk el, egyből jobban fogjuk érezni magunkat. Sőt, ha éjszaka jön ránk a nassolási vágy, még akkor is megengedett, hogy az almához nyúljunk.

Fotó: Unsplash/ Peter Feghali

Fotó: Unsplash/ Peter Feghali

Magok

Szintén jó ötlet, hogy egész nap legyen nálunk egy kis dobozban némi aszalt gyümölccsel kevert mag: kesudió, pisztácia, mogyoró, mandula, melyek tele vannak hasznos, telítetlen zsírsavakkal, proteinnel és rengeteg rosttal.

Leves

Aki diétázik, vagy fogyni szeretne, semmiképp se hagyja ki a levest az étkezéseiből, akár naponta kétszer is egyen. Gyakorlatilag nincs kalória-, csak tápanyagtartalma, és eltelíti a gyomrot, kevesebbet fogunk enni. Amennyiben nem nehéz, tejszínes változatról van szó, hanem egy könnyű zöldség- vagy húslevesről, akár még este későn is nekifoghatunk.

Víz

Utolsó mentsvárunk a víz: ha megtámad minket a nass-szörny, igyunk egy nagy pohár vizet, és várjunk legalább 10 percig, mielőtt elhamarkodott döntést hoznánk.