Stílus

Szépségtippek halandóktól halandóknak

Nekünk is elegünk van már belőle, hogy csodálatos, inkább istennőnek, semmint földi halandónak kinéző színésznők, modellek, énekesnők osztogatják szépségtanácsaikat?

Az internetnek hála manapság a tanácsosztás mindenkié lett, így szemezgettünk azokból a tippekből, amiket olyan nők adnak más nőknek, akiknek nincs lehetőségük havonta egy autó árát elkölteni külsejükre. Vannak közöttük olyanok, amik teljesen felforgatják majd életünket, például rögtön az első…

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Arcmosáskor viseljünk nagy hajgumit a csuklónkon!

Ugye mi is utáljuk, hogy amikor a mosdókagyló felett megpróbáljuk lemosni az arclemosót rózsás pofinkról, végigcsorog a hideg víz az alkarunkon, egyenesen bele pizsamánk ujjába? Főleg télen utálatos ez a dolog, de itt a megoldás! A nagy, anyaggal borított hajgumik, amiket angolul scrounchie-nak hívunk, és amiket Carrie szerint New York-i nők nem viselnek, pontosan erre valók! Húzzunk fel egyet-egyet csuklóinkra, és élvezzük, hogy megállítják a rémes patakot. (Tudjuk, hogy nektek is ott lapul a fiókban, a ’90-es évek óta várva a nagy visszatérésre!)

Szárítsuk hajunkat puha pólóval!

Ha a törölközős vízfelitatás után a hajunk ziláltnak tűnik, szárítsuk inkább egy puha pólóval! Olcsóbb, mint egy mikroszálas törölköző, és ugyanolyan puha tapintást, szelíd kis hullámokat eredményez.

Készítsük el saját testradírunkat!

Az ilyen-olyan márkás, illatos arc- és testradírok szuperek, de sajnos az áruk elég borsos tud lenni! Pedig ezt a kozmetikumot el tudjuk mi is készíteni otthon: jó móka, és fillérekből megvan. Próbáljuk ki a kókuszolaj, barna cukor kombinációt, vagy a kávézaccot keverjük el jojobaolajjal.

Keverjük össze alapozónkat arckrémünkkel!

Vannak azok a napok, amikor nem kell full sminkben megjelennünk, de egy kis egyenletes ragyogás jól jönne. Ezekre a napokra szoktuk megvenni a színezett arckrémeket, pedig elég lenne normális arckrémünkbe egy kevés alapozót kevernünk, és ugyanezt a hatást érnénk el!