Stílus

Ébredjünk csodásan hidratált arcbőrrel!

Bár az ősz még langyos idővel igyekszik elaltatni figyelmünket, hamarosan jönnek a hűvösebb hónapok, és ezt bizony arcbőrünk is megsínyli. A szélnek, fűtésnek hála könnyebben kiszárad, így télen sokkal nagyobb gondot kell fordítanunk a hidratálásra, ha szeretnénk, hogy sima és bársonyos maradjon. A következő három tippel garantált, hogy az idei telet bababőrrel fogjuk átvészelni!

Elegendő folyadék

Unásig hangoztatjuk, hogy legyen meg naponta a 2,5-3 liter folyadék, persze nem cukros üdítőből, hanem vízből, legfeljebb gyógyteából. A nyári melegben nem nehéz óránként legurítani egy pohár hűs italt, de télen hajlamosak vagyunk elfeledkezni erről, márpedig a hidratált arcbőr elképzelhetetlen a megfelelő belső hidratálás nélkül!

no ul szep

Arcgőzölés

Ez lesz a kedvenc téli arcápolási szokásunk, ha egyszer rákapunk az ízére! Egy nagy fazékban forraljunk vizet, és szórjunk bele gyógynövényeket: kamillát, levendulaolajat vagy zsályát. Hajoljunk fölé, majd terítsünk egy vastag frottírtörölközőt a fejünkre. Az így keletkező gőzfürdő felpuhítja és fertőtleníti arcbőrünket, és egyébként felső légúti megbetegedések, torokfájás, köhögés ellen is kiváló módszer. Vigyázzunk, hogy a forró vízzel, párával ne égessük meg magunkat, és a 10-15 perces kúra után még pihenjünk egy keveset törölközővel az arcunkon, ne menjünk rögtön ki a hidegbe!

Krémcsere

Nyáron szeretjük a könnyed textúrájú szérumokat, arckrémeket, azonban ezeket télen ideje lecserélni valami testesebb fajtára. Válasszunk nyugodtan zsírosabb, táplálóbb verziókat, amiket a megfelelő arctisztítás után felvihetünk az arcunkra, így nem kell a kellemetlen, húzódó kiszáradás érzésével megbirkóznunk a nap során.