Te + Én

Barátok vs. szerelem

Van annál jobb, mint a barátnőkkel szombat éjjel pár koktél mellett kibeszélni a pasikat? De mindig legyünk óvatosak, és döntsük el, meddig engedjük be a csajokat a szerelmi életünkbe! Egy ponton megálljt kell parancsolni a koktéloknak, és csendben kell maradni, mert bizony könnyen visszájára fordulhat a helyzet!

Ha mégis azt vesszük észre, túlságosan belegyalogolnak a lányok a magánéletünkbe, egyszerűen zárjuk rövidre a beszélgetést, vagy ha olyanban vagyunk, mondjuk meg nekik, hogy eddig és ne tovább! Persze ez nem azt jelenti, egyik kapcsolatot, a szerelmit a baráti fölé kell rendelni, egyszerűen csak fel kell állítani a határokat, és be kell tartatni azokat mindenkivel. Mert úgy, ahogy a párunktól nem fogadjuk el, hogy beleszóljon a baráti kapcsolatainkba, úgy a barátaink sem szólhatnak bele a szerelmünkbe. Persze hallgassuk meg őket, érvényes az ő véleményük is, de ne hagyjuk, hogy túlságosan is befolyásoljanak: mindig nekünk kell döntenünk, még a legapróbb, legjelentéktelenebbnek tűnő dolgokban is.

Fotó: Unsplash/Seth Doyle

Fotó: Unsplash/Seth Doyle

  • Figyeljünk a jelekre: ha a barátnő túlzottan érdeklődik a kapcsolatunk iránt, akkor ott valami lehet, hogy nem stimmel. Vegyük számba a lehetőségeket: Ő szingli? Boldog kapcsolatban él? Boldogtalanban? Féltékeny? Frusztrált? Hol tart az élete a miénkhez képest?
  • Ha lekicsinylően beszél a párunkról, elképzelhető, hogy valójában projektál, s saját élete kudarcait vetíti ki ránk.
  • A barátunk esetleg ellenkező nemű? Gondoljuk át: nem azért szabotál, mert titkon szerelmes belénk? Vagy csak szimplán féltékeny?