Csillagok

A negatív energia és a rossz közérzet

Mindenkinek vannak rossz napjai, ez világos. De van az úgy, hogy azt érezzük, egyszerűen nem akar vége szakadni ennek a periódusnak. Pedig lehet, hogy „csak” velünk van a baj, és a mi negatív energiánk hat vissza ránk és a hétköznapjainkra.

A negatív energia valami olyasmit jelenthet, hogy rossz a hangulatunk, hogy semmihez nincs kedvünk, mindenben csak a rosszat látjuk, és a testünk is ennek megfelelően működik. Úgy érezzük, minden ellenünk van, bármit teszünk, balul sül el. És mivel egyre negatívabban látjuk a világot, vissza is hat ránk mindez, és bárhogy áhítozunk egy kis derűre vagy nevetésre, az csak nem akar megérkezni az életünkbe.

Fotó: Unsplash/ Alan Labisch

Fotó: Unsplash/ Alan Labisch

Ahhoz, hogy tenni tudjunk mindez ellen, előbb fel kell ismernünk, hogy valóban ez a negatív energia hatalmasodott-e el rajtunk, nem csak egy pár napos hullámvölgyről van-e szó. Vegyük szemügyre a körülöttünk lévő embereket: ha azt vesszük észre, hogy csupa negatív kisugárzású személy vesz bennünket körül, akkor jó esély van arra, hogy mi is közéjük tartozunk. Inkább hagyjuk el ezt a társaságot, és keressünk vidámabb embereket.

Munka otthon és mások felértékelése

A rossz közérzet oka lehet, ha rendszeresen hazavisszük a munkát. Pedig otthon pihennünk kellene, nem pedig (késő estig) dolgozni. És tegyünk rendet magunk körül: a káoszos, zűrzavaros lakás bennünk is hasonló, stresszes érzést válthat ki.

Negatív energiát eredményezhet az is, ha állandóan összehasonlítgatjuk magunkat másokkal. Ilyenkor akarva-akaratlan is beleesünk abba a hibába, hogy úgy érezzük, a másik szebb, a másik jobb, a másik mindenben leköröz bennünket, és máris kopogtat a rossz közérzet. De ugyancsak jelezheti ezt az is, ha túl érzékenyek vagyunk, és ha túl sok időt töltünk a közösségi oldalakon.