Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Te + Én

Regulázott nemi élet: a legfurcsább szextörvények a világban

Vannak olyan országok, ahol cikkelyek és paragrafusok határozzák meg azt, hogy az emberek hogyan élhetik a nemi életüket.

Bár a legtöbb korlátozás nagyon abszurdnak hangzik, de állítólag ha törvényt hoznak valami ellen, akkor azt már legalább egyszer valaki elkövette. Összeállítottunk egy listát a legfurcsább szextörvényekről. És hogy ezek viccesek vagy elszomorítóak, azt mindenki döntse el saját maga.

Sündisznóval kavarni tilos!

Amerikát a lehetőségek országának tartják, de az internet elterjedése óta a furcsaságokénak is. Ha furcsa törvényekre vagyunk kíváncsiak, amelyek a szexuális együttlétről szólnak, akkor itt érdemes szétnézni. A Floridában élő sündisznóknak sanyarú sorsa lehetett, míg meg nem született a megváltó törvény, itt ugyanis tilos sündisznókkal szexelni. Minnesotában szintén létezik egy hasonló törvény, de az az élő halakkal történő együttlétet tiltja. Hogy mi a helyzet a már kimúlt lényekkel, abba inkább bele se merünk gondolni. De nehogy azt higgyük, hogy csak az emberek szabadságát korlátozzák. Texasban a reptér területén nem szaporodhatnak a sertések. Kansasban a sündisznókkal és élő halakkal bárki közösülhet, ha kedve tartja, de ha valakit anális szexen kapnak, azért hat hónap börtön jár. Utah államban tilos együttlétre használni egy mentőautót, Nevadában pedig az óvszer nélküli szeretkezést tiltják. Szintén Nevada államhoz köthető egy másik furcsa rendelkezés, mely szerint tilos a törvényhozás bármely tagjának péniszjelmezben megjelennie, ha a képviselőház hivatalos ülést tart. (Vagyis ezt bizony valamikor valaki megtette.) Több amerikai államban tilos az erekció, ha az ruhán keresztül is érzékelhető. Ne keressük a logikát, csak sajnáljuk a férfiakat! Minnesotáról már szót ejtettünk, de arról nem, hogy a feleségnek joga van elutasítani a szexet a férjével, ha annak hagymaszagú a lehelete, sőt kötelezheti a fogmosásra.

Fotó: iStock.com/Sjale

Fotó: iStock.com/Sjale

Még mielőtt azt hinnénk, hogy csak az amerikaiak furák…

Ez a világ olyan nagy, és olyan sok ember él együtt. A különböző kultúrákban különböző szokások, jogok és tilalmak vannak életben. Érdemes ezekből is szemezgetni. Ha például ránk tör a vágy, és önfeledten maszturbálni kezdünk, akkor érdemes megnézni, hogy melyik országban tartózkodunk éppen. Indonéziában 32 hónap börtön jár, ha rajtakapnak minket. Szaúd-Arábiában ugyanezért a tettért 3 évet kaphatunk, plusz 300 korbácsütést. Ha Új-Mexikóban ránk tör a vágy, és ebédszünetben szeretnénk összemelegedni a párunkkal, akkor jobb, ha ezt elfelejtjük, ugyanis illegális az autóban szeretkezni ebédszünetben. Hogy máshol lehet-e, azt nem tudjuk, de óvatosan játsszunk a tűzzel. Nepálban és Bangladesben törvény tiltja a szexjelenetek megtekintését. Ha elcsattan egy csók, az megnézhető, de csak ha helyi lakosok a szereplők. Libanonban a férfiaknak tilos hímnemű állattal közösülni, de nőneművel megengedett. Hongkongban nem érdemes házasságtörést elkövetni. Ha a férj megcsalja az asszonykáját, akkor a feleség puszta kézzel nyugodtan megölheti, a szeretőjét viszont bármilyen eszközzel kivégezheti.

Fotó: iStock.com/Jacob-Ammentorp-Lund

Fotó: iStock.com/Jacob-Ammentorp-Lund

Aki szűz, az nem mehet férjhez

A bizarr, furcsa, meghökkentő törvények és szabályozások sora szinte végtelen. A mi kis felsorolásunk csak a jéghegy csúcsa, de ha valakit mélyebben érdekel a téma, akkor bátran utánajárhat, hogy az egyes országokban milyen szokások uralkodnak. A listánk végére két igazi furcsaságot hagytunk. Az egyik rendelet Paramaribóban van életben. Eszerint a férfiakat nem ítélik el a nemi erőszak elkövetése után abban az esetben, ha az áldozatuk hajlandó hozzájuk menni feleségül. Nem tudjuk, hogy milyen lelkület kell ehhez, de a törvény hagy egy kiskaput az elkövetőknek. A másik furcsaság egy álláslehetőség, melyre valószínűleg férfiak ezrei szívesen jelentkeznének. Guam szigetén létező titulus a „hivatásos közösülő”. Egyes férfiaknak főállásban az a feladatuk, hogy bejárják a szigetet, és felkeressék a fiatal, szűz lányokat. Ezek a lányok fizetnek azért, hogy a férfiak megszabadítsák őket a szüzességüktől, és mindezt azért, mert itt tilos szűzen férjhez menni. Az egyetlen kérdés csupán az, hogy miért nem teheti ezt meg a vőlegényük.