Siker

Ibrahim karok nélkül pingpongozik, nem is akárhogy!

Ibrahim Hamadtou 10 évesen veszítette el mindkét karját, de nem adta fel az álmát, és pingpongjátékos lett belőle, nem is akármilyen. A riói paralimpián mindenki példakép, de minden kétséget kizáróan Ibrahim az egyik legnagyobb küzdő.

Ugyan két meccsből kétszer kikapott a paralimpián, mégsem szomorú a 43 éves asztaliteniszező, hiszen régi álma teljesült azáltal, hogy egy ilyen rangos eseményen részt vehetett. Ibrahim kezei helyett a szájában tartja a pingpongütőt, s kezdésnél a lábával dobja fel a labdát. Hamadtou az Afrika-bajnokságon 2013-ban és 2015-ben ezüstérmet szerzett, tehát korántsem egy veszélytelen versenyzőről van szó. Hiába veszít, ő már egy élő legenda.

epa05532632 Ibrahim Hamadtou of Egypt in action against Thoma Rau of Germany in the Men's Singles - Class 6 Group D Table Tennis event of the Rio 2016 Paralympics Games, in Rio de Janeiro, Brazil, 09 September 2016.  EPA/THOMAS LOVELOCK for OIS/IOC  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

epa05532632 Ibrahim Hamadtou of Egypt in action against Thoma Rau of Germany in the Men’s Singles – Class 6 Group D Table Tennis event of the Rio 2016 Paralympics Games, in Rio de Janeiro, Brazil, 09 September 2016. EPA/THOMAS LOVELOCK for OIS/IOC HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Nem minden vereség, ami annak látszik. Van, hogy veszítesz, és mégis nyersz, hiszen élménnyel és tudással leszel gazdagabb a meccs által. Ma rengeteget tanultam” – nyilatkozta a brit David Wetherill-lel vívott párbaj után. De a második vereségét követően, amit a német Thomas Rau ellen szenvedett el, sem keseredett neki, emelt fővel nyilatkozott ismét: „Az álmom teljesült, itt lehetek Rióban, s azt szeretném üzenni a világnak, hogy mindenkinek keményen kell dolgoznia azért, amit szeret, és ami szerinte a neki való feladat.

Azt mesélte korábban, hogy a balesete után mély depresszióba zuhant, de elhatározta, hogy tovább fog játszani. Először a hóna alatt tartotta az ütőt, de úgy nem ment neki a játék. Sokféle módon próbálta tartani az ütőt, mire rájött, hogy legegyszerűbb, ha a szájába veszi.