Csillagok

Működhet a gyerekek harmadik szeme?

Sokak szerint harmadik szeme mindenkinek van, sőt, azzal születünk, csak felnőttként ritkán vagyunk képesek használni ezt az érzékszervet.

Mi az a harmadik szem?

Egyfajta belső látásról van szó, egy olyan képességről, ami segít másoknak elérhetetlennek tűnő tudatállapotba kerülni, és belátni a felszín mögé. Akinek működik a harmadik szeme, annak látomásai lehetnek, természetfelettinek tűnő megérzései mindig bejönnek, illetve sokkal nagyobb látószögből képes problémákat, embereket, kapcsolatokat, az egész életet látni. Mintha a harmadik szem segítene észrevenni azokat az energiákat, amiket jól megszokott két szemünkkel nem tudunk érzékelni.

Fotó: iStock.com/yupiyan

Fotó: iStock.com/yupiyan

A köznyelvben hatodik érzéknek, a spiritualitással foglalkozó emberek akashának nevezik. Biológiai értelemben a harmadik szem ugyan fizikailag nem létezik, de a spirituális emberek szerint a tobozmirigyünk homlokcsonton történő vetülete. A hét csakra közül ez a hatodik, a két szemöldök között helyezkedik el, színe kék.

Gyerekek különös megérzésekkel

A gyerekek nagyjából iskolás koráig a harmadik szemük, azaz a homlokcsakrájuk nyitva áll, s csak lassan, fokozatosan zárul be. Amíg nyitva áll, a gyerekek láthatják mások auráit, sokuk le is tudja írni, melyik embernek milyen színű, illetve előre látnak történéseket. Erről a képességükről sokszor nem is veszünk tudomást, pedig előfordul, hogy a gyerek lerajzolja szülei válását, valakinek a halálát még azelőtt, hogy az megtörtént volna. A terhességet is azelőtt érezhetik, és el is mondhatják, hogy azt az anyuka bárkinek is említette volna még, vagy orvosi lelet lenne róla, s ugyanez igaz a betegségekre, halálesetekre is.

Honnan tudhatjuk, hogy a gyerekünk különleges képességekkel bír?

Nem mindegyik hat év alatti gyerkőcnél működnek ezek a megérzések, hiszen különleges dologról van szó. Jelként foghatjuk fel, ha a gyermek sokszor mélyed el magában, és beszél különleges élményekről, ha előre megérzi, hogy jön hozzá valaki, vagy más történéseket előre megérez. A harmadik szemüket is használó gyerekek sok időt töltenek a természetben, és az sem zavarja őket, ha csend van és nyugalom, nem unatkoznak. Színeket és formákat látnak az emberek körül. Élénk a képzelőerejük, bármikor feltalálják magukat, képzelt barátaik – akár emberi, akár furcsa más lények – vannak, akikkel akár beszélgethetnek is. Angyalokat is láthatnak, például beszámolnak arról, hogy az óvó néni mellett mindig ott áll egy halvány alak, s ezt akár le is rajzolhatják. A családról rajzolt képeken mindenkinek más színe van, és okkal. Arról is mesélhetnek, hogy amikor még ők maguk angyalok voltak, mit csináltak, vagy beszámolhatnak olyan elhunyt szeretteinkről, akiket ők ott látnak lebegni, tevékenykedni körülöttünk.

Fotó: iStock.com/yupiyan

Fotó: iStock.com/yupiyan

Mit tegyünk szülőként?

Ne kicsinyeljük le gyermekünket, ne nevessük ki, ne szidjuk meg, ne racionalizáljuk az ő kis gyermeki világát. Nem feltétlenül kell megijedni, hogy a gyereknek elment az esze, vagy sötét hatalmakkal áll kapcsolatban (ez maximum a horrofilmekben lehetséges). Ezzel együtt ne is használjuk házi médiumnak gyerekünket, ne kényszerítsük semmire, ha megérzései vannak, és el akarja mondani őket, hagyjuk, de ne faggassuk, és ne tekintsünk készpénzként a jóslataira.