Csillagok

Tippek arra az esetre, ha elégedetlenek vagyunk a munkánkkal

A munkahelyi elégedetlenség negatív hatással van az egészségünkre, ezért kell olykor egy kis szünetet tartani vagy új munka után nézni – írja a bustle.com.

Mindenki, aki olyan munkát végez, ami sok szorongással, feszültséggel jár, érzi, hogy az rossz hatással van az egészségére és a teljesítményére. De az ohiói egyetemen végzett kutatás – amelyet a bustle.com említ – arra jutott, hogy ha a húszas-harmincas éveinkben boldogtalanok vagyunk a munkánkban, a nagyon rossz hatással van középkorunkra, negatívan befolyásolja mentális egészségünket idősebb korunkra. Alvási problémák, depresszió, túlzott aggodalom jelentkezik azoknál, akik elégedetlenek a munkájukkal hosszú távon.

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

Most arra az esetre adunk tanácsot, ha sok szenvedéssel jár egy nap, hiszen senki sem akar szomorú lenni sem a jelenben, sem pedig a negyvenes éveiben. Vagyis arra adunk tippeket, hogyan tehetjük elviselhetőbbé azt, ha olyan munkát kell végeznünk, amit nem kedvelünk.

1. Legyen egy szokásunk a munkakezdésre!

Senki sem szeret eszeveszett rohamban nekiállni a munkának, különösen ha másokkal kell együtt dolgozni, ezért mikor beérünk a munkahelyünkre, vegyünk egy mély lélegzetet, rendezzük a gondolatainkat.

2. Tartsunk szüneteket!

Az sem jó, ha órákon át ülünk a számítógép előtt, de az sem idális, ha szüntelenül mozgunk. Az egyensúlyt kell megtalálni, és időnként szünetet tartani, sétálni. Bár ezek a szünetek kicsik, mégis nagy jelentőségük van: termelékenyebbek leszünk általuk, és a nap végére úgy érezzük, hogy boldogabbak vagyunk.

3. Hagyjunk időt az ebédre!

Nagyon fontos, hogy rendesen ebédeljük, ez fizikailag és mentálisan is jót tesz nekünk. Lehetőleg ne a dolgozóasztalunknál együnk, hanem az ebédlőben. Azt megválaszthatjuk, hogy társaságban eszünk-e vagy egyedül, a lényeg, hogy ebédeljünk rendesen egy jót.