Stílus

Mitől karikás a szemünk?

Persze legtöbben egyből rávágjuk: a kialvatlanságtól! Emellett azonban még számos oka lehet a szemünk alatt éktelenkedő hatalmas fekete táskáknak.

Örökletes

Igen, sajnos, ez az egyik leggyakoribb oka: egyszerűen örököltük a szüleinktől őket. Főleg a nagyon világos bőrűek okolhatják a genetikát, s azok, akiknek az átlagosnál vékonyabb a bőre. Ezzel sajnos nincs mit tenni, tűrni kell.

Allergia

Az is lehetséges, hogy valamilyen rejtett allergiában szenvedünk, és pont a hajszálereink gyulladnak be, s ez okozza a szem alatti karikákat. De kiválthatják még az ételben megtalálható felesleges adalékanyagok és tartósítószerek is.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Folyadékháztartás

Ha nem iszunk eleget, nemcsak a szervezetünk, agyunk, de bőrünk is megsínyli: száraz, vízhiányos lesz, s ez sajnos meglátszik a szem alatti bőrön is.

Kialvatlanság

Az egyik leggyakoribb ok. Nemcsak reggel jelentkezhetnek, de egy fárasztó nap végén is előbújhatnak. De a tartós kimerültség vagy a stressz jele is lehet.

Számítógép

Ha irodai munkát végzünk, és sok időt töltünk a gép előtt, ilyenkor a folytonos közelre nézés miatt állandó terhelés alatt vannak a szem alatti izmok, s ez meglátszik kívülről is.

 

Tipp: Amennyiben nagyon zavarnak bennünket a karikák, és úgy gondoljuk, akár évekkel öregebbnek látszunk, de nem szeretünk hosszan sminkelni, akkor válasszunk nagyon jó minőségű, a bőrszínünkhöz leginkább passzoló kompakt kis korrektorstiftet. Kisebb, mint egy rúzs, és naponta csak 30 másodperc, míg felrakjuk. Jó, esetleg még 30, amikor ebédidőben vagy este utánaigazítunk.