Siker

Karrierünket hátráltató rossz szokásaink

Nagyon sokszor kerülünk önellentmondásba a karrierünk során, egyik legtipikusabb eset az, amikor bár szeretnénk előrejutni, mégis gátoljuk ebben saját magunkat hozzáállásunkkal, kritikáinkkal, elégedetlenségünkkel és önbizalomhiányunkkal. Vegyük sorra a karrierhibáinkat, hogy még időben változtatni tudjunk!

Merjünk beszélni!

Ha magasabb pozícióban szeretnénk dolgozni, ha nagyobb felelősséget szeretnénk, és több pénzt keresni, ne tartsuk magunkban, kommunikáljunk róla nyíltan. Persze ne erről szóljon minden egyes beszélgetésünk, ám ha szóba kerül, ne titkoljuk, és időről időre hozzuk szóba felettesünknél, ne érezzük tolakodásnak, nyomulásnak. Nem baj, ha mindenki erről beszél az irodában, nem baj, ha megmosolyognak, majd ha a főnökük leszünk, már nem fognak nevetni rajtunk!

Fotó: Unsplash/ Benjamin Child

Fotó: Unsplash/ Benjamin Child

Rontottam?

Ha elrontunk valamit, elszámolunk, félremegy a kommunikáció, mindig és minden körülmények között vállaljuk a felelősséget, még akkor is, ha csak részben volt a mi hibánk! Nem vet jó fényt senkire a hárítás. Miután azonban elkövettük, beismertük, és levontuk a tanulságokat, lépjünk tovább, ne rágódjunk még rajta hetekig, mert az senkinek sem lesz jó, rombolja az önbizalmunkat és hátráltat a továbbjutásban. Ha az kell, készítsünk egy apró jegyzetet magunknak a dologról, de utána lapozzunk!

Mindenkinek jár a szabadnap!

Minden munkavállalónak nagyon fontos a kikapcsolódás! Szabadnapunkon ne olvasgassunk e-maileket unalomból, kapcsolódjunk ki tudatosan. Ha kell, kényszerítsük magunkat, hogy ne gondolkozzunk az irodai problémákon. Sokkal fittebbek, kipihentebbek leszünk hétfő reggel csupán csak attól, ha két napig nem engedjük, hogy a tudatunkba férkőzzön a munka. Tipp: ne a munkatársainkkal szervezzünk hétvégére programot, úgyis csak dolgoznánk…