Te + Én

A jól működő párkapcsolat igenjei

Ha erre a cikkre rákattintottunk, akkor valószínűleg kapcsolatban élünk. De vajon honnan tudjuk, hogy ez a kapcsolat jó nekünk? Biztonságban érezzük magunkat benne? Tegyük fel az alábbi kérdéseket magunknak, s ha a válasz igen, akkor minden a legnagyobb rendben van.

Sokat nevetünk együtt?

Ha így van, akkor valószínűleg minden rendben van velünk, hisz a közös nevetés majdnem olyan fontos fokmérője egy kapcsolat hevének, mint a szex. Azok a párok, akik el tudják engedni magukat a másik mellett, jól érzik magukat együtt akár még sok közösen eltöltött év után is, azok biztosan sokat nevetnek, még ha nem is olyan intenzitással, amilyennel az első közös években.

Még mindig közösek a céljaink?

Az természetes, hogy a kezdetek kezdetén még hasonló dolgok iránt érdeklődtünk, lelkesedtünk, és nagyjából ugyanazok voltak a céljaink, de érdemes megvizsgálni, hogy vajon még 10 év múlva is egyfelé tartunk-e.

Fotó: Unsplash/Josh Felise

Fotó: Unsplash/Josh Felise

Bízunk egymásban?

Egyetlen kapcsolat sem működhet bizalom nélkül. Ha bízunk egymásban, nyíltak vagyunk, őszinték, és tudunk beszélni a problémáinkról. Így van ez?

Még mindig egyéniségek vagyunk?

Habár fontos a bizalom és az elkötelezettség a másik irányában, ugyanakkor az is elengedhetetlen egy működő párkapcsolathoz, hogy mindezek mellett megőrizzük az egyéniségünk legfontosabb alapját. Az nem baj, ha az évek során csiszolódtunk és idomultunk egymáshoz, de sose felejtsük el, kik vagyunk, mit szeretnénk, és merre tart az életünk!

Még mindig van miről beszélni?

Persze a témák fogynak az idővel, de ugyanakkor születnek újak is. Beszélgetünk még eleget?