Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egészség

A valódi szülés utáni szelfi

Internet uralta kis világunkban a jól beállított szelfik uralják az Instagramot, a Facebookra pedig csak a boldog pillanatok kerülnek ki. Ha egy földönkívüli csak ezekből ítélne, elég torz képet látna rólunk, mármint a hús-vér valósághoz képest. Ma már a közösségi média mindenhol ott van, még a szülőágyon is. De ha megnézzük, akkor például az Instagramon azok a mamik kapják a legtöbb lájkot, akik teljes sminkben, fehér selyemköntösben, dagadó dekoltázzsal egy csokor rózsa mellett szoptatják a szülőágyon gyermeküket. Nos, aki szült már, annak nem kell elmondanom, hogy ez mennyire, de mennyire távol áll a valóságtól...

A maníros, a valóságggal sokszor köszönő viszonyban sem álló fotókat mindannyian ismerjük, sőt sokan vannak, akiknek elegük lesz ismerősük ezen nyaralós, gyerekes vagy éppen háziállatos képeiből és éppen ezért blokkolják őket. Mi is tettünk már ilyet, ugye? Nos, valószínű, ezekből lett elege a blogja alapján elég lázadó típusú édesanyának, Amada Baconnek is. Ő nem akart beállni a sorba, és semmiképpen sem szerette volna a szülést olyannak beállítani, amilyennek szokás.  Talán ezekre reagálva tett fel Amanda egy „sokkoló” fotót a Facebookra, amin szülés után látható. A „sokkoló” szót azért használjuk, mert igen, a tökéletesen megkomponált képekkel telített Facebookon nagyon szokatlan volt ez a valósághű kép.

Fotó: iStock.com/SbytovaMN

Fotó: iStock.com/SbytovaMN

„Ez az anyaság: nyers, lenyűgöző, rendezetlen és nagyon vicces, mindez egyben.”

Szülni, életet adni felemelő érzés, a boldogság felülírja a fájdalmat, a nehezebb pillanatok elszállnak, és maradnak a szép emlékek. Ennek ellenére azért, aki szült már, az tudja, a szülés nemcsak ebből áll! Na, de térjünk vissza Amadára! Szóval mi is van azon a nagy port kavart képen? A képen Amanda férje látható a szülőszobában, amint boldogan tartja újszülött gyermeküket. Idáig még semmi különös sem lenne a fotóban, hiszen naponta jön szembe velünk ilyen felvétel valamelyik közösségi oldalon. A lényeg nem itt, pontsabban a kép előterében, hanem a háttérben van, ahol az anyuka félmeztelenül és a szülés után megszokott, hatalmas betéttel áll. Nem véletlenül adta Amanda a „cenzúrázatlan anyaság” címet a képnek.

„Ez az anyaság: nyers, lenyűgöző, rendezetlen és nagyon vicces, mindez egyben” – írja Amanda, majd azt kezdi fejtegetni, hogy egyeseknek biztosan zavarba ejtő lesz a kép, de miért is? Valószínű azért jövünk zavarba még mi is, azok a nők, akik szültek már, és láttak ilyesmit, mert erről nem beszélünk, erről nem illik beszélni. De miért nem? Miért is szégyellni való a szülés utáni bugyi, a hatalmas betét, vagy éppen a császármetszéskor kapott katéter?

Fotó: iStock.com/Zurijeta

Fotó: iStock.com/Zurijeta

A fotó egyébként megtette a hatását, hiszen 540 ezren lájkolták és 130 ezren osztották meg. Valószínűleg többen gondolkoznak úgy, mint Amanda, csak éppen nem merték volna megtenni azt, amit ő. Persze a 105 ezer hozzászólás között támogató beírások ugyanúgy vannak, mint kötözködőek. „Én biztosan nem mernék ilyen fotót posztolni magamról a Facebookra, de nagyon örülök és becsülöm, hogy vannak olyan nők, akik megteszik helyettem, ezzel is bizonyítva, hogy mint annyi más, a szülés sem olyan, ahogyan arról a magazinokban írnak!” – vallja Emese, aki nemrég adott életet harmadik gyerekének.

Amanda egyébként nem mindennapi nő, és az anyasághoz, a szüléshez és a gyerekneveléssel és családdal kapcsolatos gondolatait, állaspontját rendszeresen megírja blogján. A Bits O’ Bacon nevet viselő online naplóban, is kendőzetlenül ír és posztol arról, milyen valójában az anyaság.