Siker

Így barátkozzunk a munkatársainkkal

A kollégákkal együtt dolgozunk, nem barátkozni mentünk a munkahelyünkre. De már a nyugodt környezet miatt is érdemes velük jól kijönni, másrészt sosem lehet tudni, hogy hol találunk magunknak barátokat. Néhány tipp, hogy ez könnyebben menjen.

Kerüljük a munkahelyi pletykákat. Ez az egyik legfontosabb, hiszen a rosszindulatú mendemondák terjesztése nem valami szimpatikus viselkedés. Megbánthatunk másokat, és könnyen rólunk is kialakulhatnak valósnak vélt történetek, aminek mi sem örülnénk.

Csináljunk csapatépítő programokat. Vagy legalábbis vegyünk részt bennük. Egy pohár limonádé munka után a kollégákkal olykor belefér, vagy menjünk el közösen sportolni, szervezzünk csapatépítő tréningeket. A közös élmények közelebb hozzák egymáshoz a munkatársakat.

Fotó: Unsplash/ Helloquence

Fotó: Unsplash/Helloquence

Beszélgessünk velük a szünetünkben. Igaz, hogy sokszor nincs kedvünk még akkor is a kollégákkal trécselni, pláne a munkáról csevegni, amikor épp a pihenőidőnket töltjük. De ha egy kicsit közelebbi kapcsolatot alakítanánk ki valamelyikükkel, akkor használjuk ki a szünetet és kérdezzük meg, hogy van a másik. Jól fog esni neki, nekünk meg szinte semmibe sem kerül.

A humor összekapcsolja az embereket. A kollégákat is. Egy kis bolondozás az időbe mindig belefér, ha nem megy a munka rovására. Nem kell bonyolult tréfákra gondolni, de a spontán poénok mindig nyerők. Vagy ha beszélgetünk egy munkatársunkkal, és úgy érezzük, tudnánk valami vicceset mondani, mondjuk ki bátran. Attól, hogy együtt dolgozunk, még nem kell egész nap komoly arccal ülni és robotolni.