Siker

Ideje munkahelyet váltani?

Azt az ember valahol legbelül tudja, hogy váltania kéne. Új kihívásokra, új környezetre vágyik, egy másik munkahelyre, ahol esetleg jobban megbecsülik, ahol azt érzi, van jövője.

Ha rossz napunk volt a munkahelyünkön, ne aggódjunk, ez teljesen normális jelenség. Ha azonban nem emlékszünk vissza arra, mikor volt az utolsó jó napunk, akkor ott már gond van. Amennyiben az alábbi dolgok gyakran megesnek velünk, akkor sürgősen keressünk új munkahelyet, és ne ragadjunk bele az ingoványba, mert minél később határozzuk el magunkat, annál nehezebb lesz a váltás.

Unalom

Ha gyakran unatkozunk, s naphosszat a neten böngészünk vagy a kollégáinkkal kávézunk, ez annak a jele, hogy nincsenek lekötve az energiáink, nem vagyunk motiváltak, és egyáltalán nem is akarunk már itt dolgozni.

Fotó: Pixabay/CC0 Public Domain

Fotó: Pixabay/CC0 Public Domain

Képességeink

Ha azt érezzük, hogy nincsenek kihasználva a képességeink, csak aktát tologatunk ahelyett, hogy valódi kreatív és hasznos munkát végeznénk, akkor biztosan nem a jó székben ülünk. Ám mielőtt felállnánk belőle, beszélgessünk azért el a közvetlen főnökünkkel, hátha fel tud ajánlani egy izgalmasabb munkát számunkra a cégen belül.

Előléptetés

Évek óta hiába várunk az előléptetésre? Vagy egyáltalán nem is látunk magunk előtt olyan lehetőséget, amelyre szívesen pályáznánk? Mindig mást emelnek ki, a mi munkánkról pedig nem kapunk érdemi visszacsatolást? Ideje lassan olyan céget keresni, ahol értékelnek minket!

Hangulat

Ha folyton vigyázni kell arra, ki előtt mit mondunk, ha nem nevethetünk hangosan, ha rossz az általános hangulat odabent, akkor biztos, hogy rossz helyen vagyunk, s megöli a lelkünket ez a környezet.